12thman: Öt merész tipp a 2023-as LoL-szezonra

12thman: Öt merész tipp a 2023-as LoL-szezonra

Vajon átrendeződnek jövőre az erőviszonyok?

Az LEC mellett az egész LoL e-sportközösség megváltozik, ugyan a másik három régió formátumban nem módosul, de izgalmas játékosmozgásokat láthattunk a csapatok között. Emaitt az elsőszámú európai bajnokság után elhoztam öt merész tippet a teljes LoL-esporttal kapcsolatban!

1. Lesz LEC-csapat a Worlds-döntőben

Nem is olyan rég még ez back-to-back megtörtént. 2018-ban a Fnatic, 2019-ben a G2 járt a fináléban, ahol mindkettő alulmaradt. Azóta viszont reális esély sem volt erre, idén különösképpen nagy volt a szakadék Korea és Kína, valamint a többi régió között. 2023-ban azonban valaki húz egy váratlan, és újabb hihetetlen menetelésnek leszünk szemtanúi. Merész tipp.

2. Két kínai csapat se éli túl a csoportkört

Az elmúlt két évben azt láttuk, hogy a FunPlus Phoenix és a Top Esports mélyen tudásuk alatt teljesítve kiestek a csoportkörben. Az erőviszonyok alapján nagyon meglepő volt a teljesítményük. Továbbmegyek 2023-ban két kínai csapat is összeomlik a nyomás alatt.

3. Hanwha Life ki se jut a világbajnokságra

Pofás keretet rakott össze az LCK-csapat. A friss világbajnok Kingen és Zeka érkezett topra és midre, a Gen.G-t és a KT Rolstert megjárt Life lesz a támogató, a két év után egy világbajnoki címmel a zsebében visszatérő Viper és az FPX, a Gen.G, az SKT és a JDG korábbi dzsungelese, Clid is hatalmas erősítést jelent. Ez alapján bajnoki aspiránsok papíron, mégis az a merész tippen, hogy romba dől ez a projekt.

4. Doublelift, Bjergsen és a 100 Thieves dominálja majd az LCS-t

Habár legendás játékosokról beszélünk, 2023-ban már nem azok a rettegett nevek, akik néhány éve voltak. DL a sokadik visszavonulásából érkezik a tolvajokhoz, Bjergsen pedig a megbukó Team Liquid-szupercsapattól igazolt ide. Nem a legjobb ajánlólevél, szoros a küzdelem, a TL, az EG, a C9, a megújuló Dignitas is beleszólhat, mégis az a merész tipp, hogy a 100 Thieves mindkét splitet megnyeri, méghozzá domináns teljesítménnyel.

5. Bejut a Worlds kieséses szakaszába olyan csapat, amely nem az LCK, LPL, LEC vagy LCS régióból érkezik

Látva a különbséget idén a régiók között, nagy változás, és a kis csapatok részéről nagy fejlődés kellene, hogy ez összejöjjön nekik. Hosszú évek óta nem fordult elő olyan, hogy a kis régiók ennyire borsot törjenek a nagyok orra alá. A bold prediction tehát az, hogy 2023-ban megszakad ez a negatív széria, és legalább egy ilyen szervezet bejut a top 8-ba.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



League of Legends - Vizicsacsi volt midese nyerte az EMEA Masters-t

Letarolta az EMEA Masters teljes mezőnyét Tristan Schrage és az Eintracht Spandau. A német alakulat midesét a League of Legends közösség valószínűleg inkább a játékos nevén ismeri, ő ugyanis nem más, mint PowerOfEvil, Vizicsacsi egykori középső ösvényese.