LoL: Az 5 legnagyobb csalódás az idei évben

LoL: Az 5 legnagyobb csalódás az idei évben

Eseménydús év áll minden League of Legends-játékos és -rajongó mögött, amely sajnos csalódásokat is okozott az idézőknek.

Havonta több mint 100 millió játékos nyitja meg a League of Legends kliensét csak azért, hogy belevesse magát a küzdelmekbe. Ez az óriási bázis mindenképpen alátámasztja azt a tényt, hogy a videójátékok egyre nagyobb és nagyobb szerepkört töltenek be az életben, az iparág folyamatosan növekedik és fejlődik. Az idei évben számos olyan meglepetés várt rátok a LoL-világában, amelyre mindenképpen érdemes visszatekinteni. Nincs ez másképp a csalódásokkal, amelyek sajnos megkerülhetetlen elemeivé váltak a világ legnépszerűbb MOBA játékának.

A 2022-es Csillagőrző-esemény

Nem is lehetne mással kezdeni a visszaemlékezést, mint a valaha volt egyik, hanem a legrosszabb játékon belüli eventtel. A Star Guardianok visszatérése katasztrofálisra sikerült, így a fejlesztőknek nem volt más lehetőségük, mint a teljes beszüntetés. Nem működtek a küldetések és bugos volt az egész kliens, ezért teljesen jogosan hőbörögtek a playerek. Utólag persze jött a kompenzáció, de a szégyenfolt azóta is ott virít a programozók értékelőlapján.

A Top Esports világbajnoki teljesítménye

Kínai ezüstérmesként érkezett meg a TES a 2022-es Worldsre, így mindenképpen számítani lehetett arra, hogy odateszik majd magukat az év legnagyobb e-sport versenyén. Hiába volt ott a keretben Tian, knight és JackeyLove, mind a Rogue, mind a DRX fogást talált az LPL második helyezettjén, sőt a GAM Esports is képes volt egy meccset elhozni ellenük. A visszavágókon már jóval jobb játékot láthattatok az egyik nagy esélyestől, de a nagy hajrá sem volt elég a továbbjutáshoz.

A Riot és az ARAM viszonya

Heteken, sőt hónapokon keresztül kérlelte a LoL-os közösség a fejlesztőket, hogy nyúljanak bele az "All Random All Mid", aka ARAM-játékmód metájába. Végül a Riot Games behódolt a nép akaratának, a nyár végén megjöttek azok a játékegyensúlyt érintő változtatások, amelyre nagy szüksége voltaz Ordító szakadéknak.

Két világverseny, érd be ezzel

A League of Legends megjelenése utáni első években állandóan kontinenseken átívelő nemzetközi tornákat rendeztek, amelyeken a világ legjobb csapatai megmutathatták, hogy mire képesek az adott környezetben és metában. Ezen a területen csak visszalépés történt az elmúlt években, 2022 sem képez kivételt. Mindössze két olyan tornát bonyolítottak le, ahol a különböző régiók kiemelkedő együttesei vettek részt. Az egyik az MSI, a másik a Worlds volt, amelyek tavasszal és ősszel szolgálták ki a LoL e-sport rajongóit.

Mindenre sokat kell várni, ha egyáltalán elkészülnek a beígért tartalmak

A LoL-os producerek és fejlesztők megígérték, hogy minden évben 6 új hős érkezik meg az Idézők szurdokába. Minden szerepkörre egy, plusz egy duplázás. Ennek ellenére 2022-ben csak 5 hős került be a játékba, Zeri, Renata, Bel'Veth, Nilah és K'Sante. A másik kellemetlenséget a várakozási idő jelenti, erre a legjobb példa az Udyr rework. Már 2020. januárjában említette az egyik játékmenetért felelős producert, hogy gondolkoznak a Riotnál is azon, hogy tényleg szükség lenne a Tryndamere és Udyr átdolgozásokra. Végül a bőrváltó a 2022-es Worlds előtt kapta meg a frissítést, amelyen több mint egy évet dolgoztak a fejlesztők. Idén januárban Skarnert szavazták meg a játékosok, mint a következő rework alanyát. Megtippelni sem lehet, hogy a kliensben mikor bukkan fel majd a régi-új hős, csak bízni lehet abban, hogy már 2023-ban erre sor kerülhet.

Nektek mi volt a legnagyobb csalódásotok 2022-ben a LoL világában?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted elkészül 2023-ban a Skarner rework?

League of Legends - Vizicsacsi volt midese nyerte az EMEA Masters-t

Letarolta az EMEA Masters teljes mezőnyét Tristan Schrage és az Eintracht Spandau. A német alakulat midesét a League of Legends közösség valószínűleg inkább a játékos nevén ismeri, ő ugyanis nem más, mint PowerOfEvil, Vizicsacsi egykori középső ösvényese.