LoL: Lassan elfogynak a negatív jelzők a 2022-es világbajnokra

LoL: Lassan elfogynak a negatív jelzők a 2022-es világbajnokra

Alig néhány hónap alatt mennyből a pokolba került a címvédő.

Sem a szakértők, sem a laikus nézők nem hitték el, hogy 2022-ben a Play-Inből egészen a világbajnoki győzelemig menetelhet a DRX, a koreai topliga negyedik helyzettje. A csoda mégis megtörtént, Deft legyőzte Fakert a fináléban, így ismét egy újabb csapat neve került fel a dicsőségfalra. A Worlds után gyakorlatilag azonnal szétesett a regnáló bajnok, mivel a vezetőség úgy döntött, itt az ideje pénzt keresni azokból a játékosokból, akikből ők "csináltak sztárt". A kezdőből egyedül BeryL maradt a klubnál, Kingen és Zeka a Hanwha Life Esportshoz, Pyosik a Team Liquidhez, Deft a Dplus KIA-hoz igazolt át. Benne volt a levegőben, hogy tavasszal nem a bajnoki cím lesz a cél az újjáépülő ötösnek, de egy ekkora mélyrepülésre csak kevesen számítottak.

Sztárok távoztak, sztárok érkeztek

Azt nem lehet kijelenteni, hogy teljesen ismeretlen újoncokkal tömte volna tele a kezdőt a D0wner, a DRX elnök-vezérgazgatója.

  • Topra megszerezték Rascalt, aki többek között világbajnoki elődöntőt játszott 2021-ben a Gen.G-vel
  • Jungle-ben Juhant ismét leültették a kispadra, a kezdőbe berakták Crocót, aki tavaly a Liiv SANDBOX színeiben pont a DRX ellen elveszített Bo5-nek köszönhetően maradt le a VB-ről
  • Miden FATE bukkan fel, aki szintén megjárta korábban a Liiv SANDBOX együttesét, Worldsre azonban sosem jutott ki karrierje során
  • ADC szerepkörben a Deft után hagyott űrt deokdamnak kéne betöltenie, aki tavaly a DWG KIA-ban már mutatta, hogy a legnagyobb terheket egyelőre még nem bírja el

A háttérstábban is mozgolódások zajlottak, elvesztette a klub Ssongot, aki vezetőedzőként segítette a VB győzteseket a hatalmas "miracle run" során. A szakember a FlyQuestben kamatoztathatja ismét tehetségét, az LCS 2023-as tavaszi szezonjában egyedüli veretlenként szárnyalnak Impacték.

Mi a baj a DRX-szel?

Röviden: minden. BeryL meglepetésválasztásai nem működnek, hiába próbálkozik a kétszeres világbajnok akár ikonikus Heimerdingerjével, akár Caitlynnel. Deokdam oldalán nem tud úgy kiteljesedni, ahogy azt tette Deft mellett. Idő kell még nekik, hogy összeszokjanak, de egyre közeledik a tavaszi szezon vége. FATE próbálkozik, csak a hatékonysággal vannak problémái. Rascal már a korábbi éveiben is mutatta, hogy nem mindig van olyan formában, ami egy LCK topcsapatában megfér. Végül ott van Croco, aki 18 eddig legjátszott meccsén mindössze 5 különböző karaktert rotált. Valamit elő kéne húzni a kalapból, mert mutatják a számok, hogy nem működik az, ha állandóan Maokai, Sejuani és Vi kerül a kezei közé. Főleg utóbbival vannak problémák, a 0-4-es győzelem-vereség mutató és a kereken 1-es KDA árulkodóak.

2022-ben ennyire nem volt rossz a helyzet, akkor a 4. helyen zárta a tavaszi alapszakaszt a DRX, hogy nyáron a 6. helyről jussanak ki a Worldsre. Most 1-7-tel osztoznak az utolsó helyen azzal a Nongshim RedForce-szal, amely együttes egyetlen győzelmét pont ellenük szerezte.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



League of Legends - Vizicsacsi volt midese nyerte az EMEA Masters-t

Letarolta az EMEA Masters teljes mezőnyét Tristan Schrage és az Eintracht Spandau. A német alakulat midesét a League of Legends közösség valószínűleg inkább a játékos nevén ismeri, ő ugyanis nem más, mint PowerOfEvil, Vizicsacsi egykori középső ösvényese.