Hivatalos: Bjergsen visszavonul

Hivatalos: Bjergsen visszavonul

A legendás midlaner szögre akasztja az egeret.

A TSM és a CLG után egy újabb nagy nevet veszít az észak-amerikai League of Legends világ: ezúttal nem egy csapat, hanem egy játékos mond búcsút az LCS-nek, név szerint Soren Bjerg, azaz Bjergsen, a TSM egykori legendás középső ösvényese, aki több, mint 11 év után vonul vissza kompetitív LoL-tól.

Bjergsen tegnap tett közzé egy videót a YouTube csatornáján "My farewell", azaz "A búcsúm" címmel, amiből már lehetett következtetni arra, hogy eljött az út vége. A dán legenda a videóban elmeséli, hogy az utóbbi 11 év élete legjobb időszaka volt, hogy a League of Legends egy nagyon sötét helyről rántotta ki, valószínűleg a játék és a versenyzés nélkül ma már nem is lenne életben. Emellett viszont azt is elmondta, hogy az utóbbi években csak a játék és a versenyzés körül forgott számára minden és most úgy érzi, szeretne fontosabb dolgokra figyelni. Visszavonulásának másik indoka az volt, hogy úgy érzi, már nem tudja azt a szintet hozni, amit eddig és ha nem tud 110 százalékot beleadni a LoL-ba , akkor nincs értelme tovább folytatnia. Mindig is keményebben dolgozott az átlag játékosnál, hogy új taktikákat és stratégiákat találjon ki (ilyen például a Zilean mid, ami már összenőtt a már 27 éves játékos nevével), de már nem érzi azt a tüzet, amit régen, amikor berobban az Idézők szurdokába.

Bjergsen 2012 áprilisában kezdett profi szinten LoL-ozni a Western Wolves csapatában. Ezt követően a Team LDLC-ben, a Copenhagen Wolvesban és a Ninjas in Pyjamas európai csapatában is megfordult, akikkel jó eredményeket ért el az öreg kontinensen. Azonban az igazi karrierje nem a szülőföldjén, hanem a tengerentúlon várt rá, ezért 2013-ban a legendás TSM-hez igazolt, ahol több, mint 8 évet töltött el. 5 évig "csak" az egyik legjobb játékosuk és midlanerük volt, 2019 végén azonban a csapat társtulajdonosa lett. Bjergsen ezután a TSM edzője lett 2020 végén, amire a videóban úgy hivatkozott, mint a sokak szerinti első visszavonulása, ám ezt ő nem így élte meg, hisz akkor is szerves része volt a csapatnak, sőt, a felelősségei még nagyobbak lettek. A 2021-es szezon után viszont úgy érezte, hogy véget ért a kalandja a TSM-nél, így újra játékosnak állt, és a Team Liquidhez igazolt. A TL szupercsapat azonban elbukott, miután nem jutottak ki a világbajnokságra, így Bjerg a 2023-as idényt már a 100 Thieves szolgálatában kezdte egykori csapattársa Yiliang "Doublelift" Peng oldalán. Sajnos a karrierjét nem tudta jó eredménnyel zárni, hisz bár a 100T bejutott az LCS tavaszi rájátszásába, nagyon hamar kiestek - bár Bjergsen elmondása szerint ennek semmi köze nem volt a visszavonulásához.

Bjergsen karrierje során majdnem mindent elért, amit el lehetett: hat LCS bajnoki címe van, melyek közül az utolsót 2020-ban szerezte meg. Kétszer járt a Mid-Season Invitational tornán és ötször vett részt a League of Legends World Championshipen, a 2014-es Worldsön pedig a legjobb 8 közé jutott. Emellett nyert világbajnokságot is, 2015-ben a TSM-mel elsők lettek az IEM Season 9 World Championshipen.

Bár sem MSI-t, sem hivatalos World Championshipet nem nyert, Bjergsen nevét sok százezren skandálták világszerte. A dán-amerikai játékos egy hatalmas örökséget hagy maga után, és még a költőiségre is figyelt, hisz a TSM bukását követően nem sokkal jelentette be, hogy ő sem marad. A videóban elmondta, hogy elképzelhető, hogy valamikor visszatér, ám a közeljövőben sem az LCS-közvetítésein, sem streamek során ne számítsunk rá, most egy kis LoL-mentes időszak következik Soren Bjerg számára.

Kövess Minket!



League of Legends - Vizicsacsi volt midese nyerte az EMEA Masters-t

Letarolta az EMEA Masters teljes mezőnyét Tristan Schrage és az Eintracht Spandau. A német alakulat midesét a League of Legends közösség valószínűleg inkább a játékos nevén ismeri, ő ugyanis nem más, mint PowerOfEvil, Vizicsacsi egykori középső ösvényese.