LoL: Elmaradt a csoda a fináléban

LoL: Elmaradt a csoda a fináléban

Bár a Golden Guardians nagyon keményen küzdött, végül a Cloud9 lett a tavaszi LCS bajnok!

Április 9-én ért véget a 2023-as LCS, vagyis az észak-amerikai League of Legends bajnokság tavaszi idénye! A rájátszásban nem egy meglepetés történt, például a 100 Thieves az első fordulóban kiesett (ami után Soren "Bjergsen" Bjerg is bejelentette visszavonulását), a Golden Guardians majdnem miracle runt hajtott végre, azonban a rájátszás végén a Cloud9 maradt talpon, így ők lettek az LCS Spring Split bajnokai!

Az LCS tavaszi rájátszásába a 100 Thieves, a CLG, a tavalyi év sztárcsapata, az Evil Geniuses, a Golden Guardians, a FlyQuest és a Cloud9 jutottak be. Legelőször a CLG-től és a Bjergsen, valamint Yiliang "Doublelift" Peng nevével fémjelzett 100 Thievestől búcsúztunk, miután az előbbit az Evil Geniuses, az utóbbit pedig a Golden Guardians ejtette ki. A felső ágon a Cloud9 és a FlyQuest jutottak tovább, azonban Ibrahim "Fudge" Allamiék a második fordulóban 3-0-ra győzték le a feltörekvő tehetségeket. Azonban Lee "Prince" Chae-hwannak és társainak még volt egy második lehetősége, ugyanis az alsó ágon a Golden Guardians ellen játszottak, akik hiába jutottak el az alsó ági döntőig, mégis csak hatodik helyről érkeztek a rájátszásba, ráadásul a FlyQuest az alapszakaszban kétszer is legyőzte őket. Azonban hiába volt minden papírforma, a Golden Guardians eszméletlen menetelése folytatódott, miután foggal-körömmel küzdöttek a FlyQuest ellen, és végül 3-2-re sikerült is megverniük őket.

Ezzel Eric "Licorice" Ritchie és társai ezután bebiztosították a helyüket a 2023-as Mid-Season Invitational tornán, azonban a neheze még hátra volt: be kellett fejezniük a "csodafutást", ehhez pedig le kellett győzniük a Cloud9-t, akik évek óta az LCS legerősebb csapatai között vannak számon tartva. Az első meccsen a Golden Guardians egy meglepőnek számító K'Sante middel próbálkozott, ami végül nem fizetődött ki, azonban a második meccsen egy sokkal konzervatívabb összeállítással sikerült az egyenlítés. A harmadik és negyedik meccsen azonban nem tudtak mit kezdeni a Cloud9-nal, az utolsó összecsapáson még Poppy is előkerült Robert "Blaber" Huang zsebéből, hogy a GG Wukongját megfogja.

Így tehát a Cloud9 lett a 2023-as észak-amerikai bajnokság legjobb csapata. Ennek ellenére a Golden Guardians is ott lesz majd a Mid-Season Invitational tornán, így bizonyíthatnak a világ legjobb csapatai ellen, mind például a Gen.G vagy a T1!

Kövess Minket!



League of Legends - Vizicsacsi volt midese nyerte az EMEA Masters-t

Letarolta az EMEA Masters teljes mezőnyét Tristan Schrage és az Eintracht Spandau. A német alakulat midesét a League of Legends közösség valószínűleg inkább a játékos nevén ismeri, ő ugyanis nem más, mint PowerOfEvil, Vizicsacsi egykori középső ösvényese.