LoL: Bajban a játék Észak-Amerikában

LoL: Bajban a játék Észak-Amerikában

A 100 Thieves tulaja nem látja túl rózsásan a LoL helyzetét.

Haldoklik a League of Legends Észak-Amerikában! - állítja Matthew Haag, alias Nadeshot, a 100 Thieves tulajdonosa. Az NA e-sport egyik legnagyobb szereplője a 100 Thieves saját podcastjában mesélt arról, hogy mit gondol a játék helyzetéről a régióban, valamint Soren "Bjergsen" Bjerg visszavonulásáról is beszélt.

"Ha megkérdezel egy 16 éves fiatalt arról, hogy mi az első játék ami elé leül, miután hazaért az iskolából, 100-ból szerintem 5 válaszolna a League of Legends-szel." hangzott el a 100 Thieves YouTube csatornáján közzétett videóban. Ez egy nagyon pesszimista kijelentés az egykori profi Call of Duty játékostól, valamint egy kicsit túlzónak is hangzik, hisz a League of Legends még mindig a világ egyik legjátszottabb játéka az activeplayer.io felmérései szerint, amely több, mint 100 millió embert mozgat meg havonta, amelynek egy nagyobb szelete biztosan a játék szülőhazájából kerül ki. Ennek ellenére Nadeshotnak abban igaza van, hogy az észak-amerikai érdeklődés a Riot Games MOBA játékával kapcsolatban egy ideje már csökken.

Bár a regionális player countról megbízható és friss adat nemigen van, az tisztán látszik, hogy a League of Legends e-sport része iránt jóval kevesebben érdeklődnek az Amerikai Egyesült Államokban és Kanadában, mint korábban. Az Esports Charts nevű statisztikai oldal szerint a 2023-as tavaszi LCS legmagasabb nézőszáma 271 376 volt, átlagosan pedig 109 759-en csatlakoztak be a League of Legends Championship Seriesbe. Ehhez képest a még csoportköreinél tartó LEC már most meghaladta a peak nézőszámot, ugyanis április 9-én, a G2 és a KOI összecsapásán 367 052 egyedi nézője volt az LEC-nek, átlagosan pedig 206 246-an tapadnak a képernyőre az EMEA régió tornájának versenynapjain. Ezzel az adattal a Riot Games is tisztába van, ugyanis az LCS-t a szokásos, hétvégi időpontok helyett hétköznapra tolták, hogy helyet adjanak az NA-ban egyre nagyobb népszerűségne örvendő VALORANT-nak.

Nadeshot véleményében tehát van igazság, azonban még nem kell temetni az észak-amerikai League of Legendst - főleg akkor, ha jövőre az LCS átveszi az LEC megújult formátumát.

Kövess Minket!



League of Legends - Vizicsacsi volt midese nyerte az EMEA Masters-t

Letarolta az EMEA Masters teljes mezőnyét Tristan Schrage és az Eintracht Spandau. A német alakulat midesét a League of Legends közösség valószínűleg inkább a játékos nevén ismeri, ő ugyanis nem más, mint PowerOfEvil, Vizicsacsi egykori középső ösvényese.