LoL: Új szabállyal mentenék meg a major régiót

LoL: Új szabállyal mentenék meg a major régiót

Minden eszközt meg kell ragadnia a Riotnak, mivel aggasztóak a jelek.

Cloud9 nagy győzelmével zárult le az LCS 2023-as tavaszi szezonja, amely több szempontból is tartogatott érdekességeket. A Golden Guardians az alapszakaszban elért 6. helyezés után jutott el a fináléba, így Stixxayék ott lesznek a 2023-as MSI-on. Emellett a nézettségi statisztikákat is érdemes bogarászni, mivel a brazil első osztály, a CBLOL lenyomta az észak-amerikai topligát. Ez egészen elképesztő, ugyanis major régióként hivatkozik még mindig NA-re a Riot, de egyre kevesebb érv támasztja alá ezt a besorolást. Sem a teljesítmény nem tudja megütni a korábbi szintet, valamint kimutatható, hogy a követőbázis sem akkora, mint néhány évvel ezelőtt. A Cloud9 lövésze, Berserker tegnap elhintett egy pletykát, ami segíthetne az LCS-nek újra közelebb hozni a nézőket a csapatokhoz.

Import szabály, a megmentő

Az ADC streamjéből kiderült, hogy a Riot Games tervezi a koreai és kínai e-sportolók leigazolásának korlátozását. Ha minden igaznak bizonyul a kiszivárgott információkból, akkor 2024-ben már csak maximum 3 koreai és/vagy kínai játékos szerepelhet a topcsapatokban. Így elérhető lenne, hogy a jobb fizetések és az amerikai környezet miatt nem lenne az LCS egy "LCK vagy LPL light". A '23-as tavaszi szezonban a FlyQuest és a Team Liquid volt az a két együttes, ahol 3-nál több kínai és koreai idéző szerepelt a kezdőben. Előbbi kifejezetten jól szerepelt az alapszakaszban, utóbbi azonban nem jutott be még a rájátszásba sem.

A kevesebb importjátékos miatt rákényszerülnének a klubok, hogy vagy saját nevelésű, vagy más kanadai/amerikai játékkossal töltsék fel a keretet. Ez nem garantálja, hogy romlana összességében a liga színvonala, viszont esetleg újra odaszögezné a szurkolókat és a rajongókat a képernyők elé, mivel nem azt kell nézniük, hogy "kvázi ismeretlen" ázsiaiak verekednek majdnem minden összecsapásban.

Kövess Minket!



League of Legends - Vizicsacsi volt midese nyerte az EMEA Masters-t

Letarolta az EMEA Masters teljes mezőnyét Tristan Schrage és az Eintracht Spandau. A német alakulat midesét a League of Legends közösség valószínűleg inkább a játékos nevén ismeri, ő ugyanis nem más, mint PowerOfEvil, Vizicsacsi egykori középső ösvényese.