Ott van a legjobbak között az EA FC 24

Ott van a legjobbak között az EA FC 24

Idén csak egy játék tudta maga mögé utasítani.

Ugyan még csak pár nap telt el azóta, hogy az EA FC 24 a virtuális polcokra került, de az első eladási adatok kezdenek megjelenni. Chris Dring, piaci elemző szerint az Egyesült Királyságban az EA Games legújabb játéka jól indított. Pillanatok előtt beelőzte a Hogwarts Legacy-t, viszont a Zelda: Tears of the Kingdom már sokkal nagyobb falatnak bizonyult. Sőt, ha összehasonlítjuk a FIFA 23 statisztikáival, akkor bizony látható egy 30 %-os esés, ami akár még okot adhat némi aggodalomra is.

De erre lehetett számítani, sőt a kiadó ennél alapból rosszabb forgatókönyvvel számolt, az elemző szerint. Várható volt, hogy a FIFA név elvesztése negatív hatással lesz a bevételekre. Ezt pedig csak úgy lehet visszaszerezni, hogy tényleg jó játékot pakolnak a fogyasztók elé. Hogy az EA FC 24-nek sikerül-e ezt megugrani, egyelőre még nem tudjuk. Nyilvánvaló, hogy van benne újdonság. Végre a női játékosok is ott vannak az Ultimate Team-kártyákon és sok olyan példát láttunk, ami értékben is felveszi a versenyt a férfiakkal. Egyszóval bőven megéri női játékosokat pakolni a FUT-csapatunkba, főleg ha azt is figyelembe vesszük, hogy még a chemistry bónusz is jár, ha ugyanaz az anya-szervezet. 

Lehet, hogy az EA FC 24 egyelőre elmarad a nagy elődtől, viszont azt sem lehet mondani, hogy a megjelenés bukta lenne. Az Ultimate Team rajongói megkapták, amit akartak és még talán többet is. A játék nagyobb lett és bekerültek olyan mechanikák, amiket eddig a FIFA közbenjárása miatt ki kellett hagyni. Ebben a pillanatban úgy tűnik, hogy a tavalyi szakítás után az EA Games járt jobban. A szövetség által belengetett foci-szimulátorról még kósza híreket sem hallottunk. Ami azt jelenti, hogy alsó hangon is még évek, mire megjelenik. Ha megjelenik egyáltalán.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár