A Rebel Moon új előzetese még a Star Warst is lepipálja

A Rebel Moon új előzetese még a Star Warst is lepipálja

A rendező grandiózus terve végül két felvonásban valósul meg, de a Tűz gyermeke című első részt már hamarosan meg is nézhetjük.

Zack Snyder érdekes figurája Hollywoodnak, és miközben szeretné maga mögött tudni a DCEU okozta lázálmokat, egy újabb nagyszabású projektbe vágta a fejszéjét. Azon rendezők közé tartozik egyébként, akik nem riadnak vissza több műfajban is kipróbálni magukat. Neki köszönhetjük például az olyan korábbi alkotásokat, mint a Holtak hajnala remake, A halottak hadserege (horrorfilmek) vagy a 300 (történelmi). További érdekesség vele kapcsolatban, hogy egy R-kategóriás Star Wars filmet is a fejébe vett, azonban ez nem úgy jött össze, ahogyan ő először elképzelte. Amikor ugyanis kipattant a fejéből az ötlet, a Disney épp bekebelezte a Lucasfilmet.

Ezeket olvastad már?

Némi változtatást követően viszont megszületett a Rebel Moon, amelyből ráadásul rögtön két felvonást is elkészíthet. Snyder egyébként nemrég azt mondta, hogy a Rebel Moon és legutóbbi filmje, a Holtak serege ugyanannak az univerzumnak a része.

„A holtak serege egy elég hatalmas mitológiával rendelkezik, ami nem került be a filmbe. Valójában van egy karakter a Rebel Moonból az 'Army of the Dead' animációs sorozatban, akit még sosem csináltunk meg.”

Snyder eredetileg egy "Hét szamuráj" ihlette Csillagok háborúja filmnek tervezte a Rebel Moont, amelynek a koncepcióját nem sokkal azután vetette fel a Lucasfilmnek, hogy a Disney 2012-ben 4,05 milliárd dollárért felvásárolta a stúdiót. Eredeti karaktereket akart létrehozni, és egy R-kategóriás forgatókönyvet szorgalmazott, ami végül oda vezetett, hogy a Rebel Moon végül a Star Wars franchise-on kívül saját tulajdonává vált.

Első körben egyetlen filmben gondolkozott Snyder, de a Netflixnek nem tetszett a dolog, mert a forgatókönyv 172 oldalas volt. Ez azt jelenti, hogy ebből kifolyólag körülbelül 3 órás játékideje lett volna a Rebel Moonnak. A két fél ezt követően inkább megegyezett abban, hogy legyen belőle két epizód, és a folytatás 2024-ben debütál. Snyder ennek apropóján két külön vágáson is dolgozik. Az egyik egy olyan film lesz, amit bárki élvezhet és megnézhet, míg a másik szigorúan felnőtteknek szóló lesz. Az is kiderült, hogy a rendezői változatok közel 60 percnyi plusz anyagot tartalmaznak majd.

A Rebel Moon: Tűz gyermeke (Rebel Moon – Part One: A Child of Fire) december 22-én kerül a Netflixre, melynek Sofia Boutella, Ed Skrein, Cleopatra Coleman és Cary Elwes lesznek a főszereplői. A film középpontjában egy rejtélyes fiatal nő áll, aki egy békés kolónián él a galaxis peremén. Azt a feladatot kapja, hogy találjon olyan harcosokat, akik képesek elhárítani egy zsarnoki despota közelgő invázióját.

Kövess Minket!



Gamer szótár