Különös kontroller dizájnt védetett le a Sony

Különös kontroller dizájnt védetett le a Sony

Érdekes és praktikus megoldással álltak elő egy problémára, amiről nem tudtuk, hogy létezik.

A Sony egy új PlayStation-kontroller szabadalmat jegyzett be a múlthéten, amely lehetővé teszi, hogy vezetéknélküli fülhallgatót tárolhassunk és tölthessünk benne. A szabadalomhoz képek is tartoznak, amelyek alapján még csak nagyvonalakban döntötték el, hogy pontosan hová is kerüljön ez a kis rekesz a DualSense kontrolleren belül.

Valahol az érintőfelület alatt fog helyet kapni a fülhallgató, ami nyilván logikus. De azt már nem leplezték le, hogy hogyan is fogunk majd hozzáférni. Egyébként annyiból igen praktikus lenne a dizájn, hogy így nem kellene külön foglalkozni a fülhallgatóval, amit játékhoz használunk. A töltési funkció viszont azt jelentené, hogy a kontroller hasznos élettartama csökkenne.

Ezeket olvastad már?

Azt már egy ideje tudjuk, hogy készülőben van egy PlayStationhöz szabott vezetéknélküli fülhallgató. A Pulse Explore névre hallgató terméket viszont önálló tokkal jelentették be és 199,99 dollárba fog fájni. A legnagyobb előnye papíron ennek az lesz, hogy a Sony egy saját szabványt készített annak érdekében, hogy veszteségmentes legyen a hang és alacsony a késleltetés.

Tehát, ha ezt sikerül belegyúrni egy kontrollerbe, akkor valószínűleg egy prémium termék lenne a végeredmény. Azonban egyelőre még azt se tudjuk, hogy az Explore mikor jön ki, hát még egy kontroller, amibe ez belefér.


A héten jön az idei év legvártabb játéka, a Marvel's Spider-Man 2, amelyet volt szerencsénk még a megjelenés előtt kipróbálni. Ha kíváncsi vagy rá, hogy mit gondoltunk a játékról, nézd meg az alábbi videót!

Kövess Minket!



Gamer szótár


Gaming - Hatalmas balhé van az Escape from Tarkov körül

Hatalmas népharag közepette menekülnek a játékosok Tarkovból. Viccet félre téve, a fejlesztők maguk ellen haragították szinte a teljes közösségüket ami a lövöldözős-gyűjtögetős szimulátor konkurenciájához hajthatja a játékosokat.