Hatalmas balhé van az Escape from Tarkov körül

Hatalmas balhé van az Escape from Tarkov körül

Hatalmas népharag közepette menekülnek a játékosok Tarkovból. Viccet félre téve, a fejlesztők maguk ellen haragították szinte a teljes közösségüket ami a lövöldözős-gyűjtögetős szimulátor konkurenciájához hajthatja a játékosokat.

Nem fogadta jól az Escape from Tarkov közössége a készítők által kiadott legújabb csomagot, több tartalomgyártó is bojkottálni tervezi a játékot. Alig két hónappal a 150 dolláros Edge of Darkness bundle kivezetése után, ami addig a legdrágább csomag volt a Battlestate Games játékában a stúdió előhozakodott egy még drágább, még több tartalmat kínáló 250 dollárt kóstáló csomaggal, de ezt a játékos közösség már nem volt hajlandó lenyelni és fellázadtak az orosz fejlesztő stúdió ellen.

Pay 2 Win Tartalom

A The Unheard Edition névre hallgató csomag több olyan tartalmat is kínál, ami előnyt jelent azoknak, akik megvásárolják az új bundle-t. Kezdésnek elérhetővé válik egy olyan játék mód amiben nem találkozunk más játékosokkal (saját meghívott barátainkon kívül) és az itt megszerzett loot-ot ugyanúgy megtarthatjuk mint az online meccseken megszerzettet. Ez a változtatás nehezen elfogadható egy olyan hardcore szimulátor játékban, ahol egyetlen eltévedt ellenséges golyó elég ahhoz, hogy elveszítsük az összes nálunk lévő tárgyat, ahol minden egyes lépésünkre oda kell figyelnünk nehogy azzal túl nagy zajt csapjunk. Ha ezt nem is vesszük, rengeteg pay2win bónuszt kapnak még a 250 dollárt kipengető játékosok, például nagyobb raktárat (több loot), nagyobb zsebeket (több loot), jobb, erősebb kezdő fegyvereket és golyóálló felszerelést, már felszintezett kereskedőket és egyéb kozmetikai kiegészítőket. A felsorolt dolgok nagy része eddig is megszerezhető volt megannyi lejátszott óra után, de ez a csomag már akkora előnyt ad a játékosoknak, ami egy-egy korai Raid során behozhatatlan lesz a többi játékosnak. 

Hatalmas "ajándék" még a vásárlóknak, hogy ők nem mennek majd keresztül a szezon eleji wipe-okon. Egy wipe során minden játékos előrehaladása törlődik, minden addig megszerzett fegyver, szint, kereskedő és mérföldkő elveszik, és kezdődik újra a játék az alapoktól, úgy értve azoknak, akik nem hajlandók 250 dollárt fizetni az orosz stúdiónak.

Ezeket olvastad már?

Ha ez nem lenne elég...

A játék eddigi legnépszerűbb csomagja pont a kivezetett Edge of Darkness bundle volt. A legtöbb régi motoros vagy tartalom gyártó ennek a pakknak a megvásárlását szorgalmazta, mivel rengeteg extrája mellett ez volt a legjobb módja a játék és a fejlesztők támogatásának. Az amolyan támogatói csomagnak is nevezhető verzióban azt az ígéretet kapták a vásárlók, hogy a játék élettartalma során megjelent összes DLC-t, tartalmat és játék módot ingyen megkapják majd, mint például az Escape from Tarkov nem túl sikeres Aréna módját. Joggal gondolták ezért az Edge of Darkness tulajdonosok, hogy őket majd előléptetik a fejlesztők az új The Unheard Edition szintre és nem kell majd plusz 100 dollárt fizetniük. Úgy tűnik hogy a Battlestate Game-nek más ötletei voltak, és egy korai támogatójuk sem kaptam meg az új csomaggal járó perkeket. Bár a régebbi csomag vásárlását elérhetetlenné tették a fejlesztők, az oldalukon a mai napig elérhető a bundle leírása, ami viszont érdekes módon már nem tartalmazza az "összes DLC, tartalom és játékmód" részt, ami miatt jogosak lehetnek a céget érő megtévesztő reklám és szerződés módosító vádak is.

Ti mit gondoltok az esetről? Mennyit játszottatok az Escape from Tarkov-val?

Kövess Minket!



Gamer szótár