Kovács 'Kokó' István életét is képernyőre viszik

Kovács 'Kokó' István életét is képernyőre viszik

Úgy tudni, hogy sorozat formájában mutatják be hazánk egyik legjobb bokszolójának történetét.

Az 53 éves ex-sportoló Kovács István, ismertebb nevén Kokó karrierje 1997 októberében vett komoly fordulatot, amikor hivatalosan is az Universum Box-Promotion profi ökölvívója lett, de persze már a kilencvenes évek elejétől szállította a parádés eredményeket.

A RTL Fókusz című műsorában fedték fel a hírt, miszerint dokumentumfilm-sorozat készül az életéről, méghozzá a Zámbó Jimmy-filmet, A Királyt is jegyző alkotóinak köszönhetően. Az előzetes információk szerint nem csak archív felvételeket láthatunk majd az egyes epizódokban, hanem eddig még soha nem látott jeleneteket is közzétesznek majd.

Ezeket olvastad már?

A korábbi olimpiai, világ-, valamint Európa-bajnok nem tűnt el a nyilvánosság elől pályafutásának lezárását követően, hiszen azóta is aktív a kamerák előtt, legutóbb például a Sztárbox szakmai vezetőjeként lehetett látni. Maga Kokó is elmondta, hogy nem ez az első eset, hogy egy ilyen ötlettel felkeresték, de nagyon örül a mostani lehetőségnek:

„Amikor leültünk, és elkezdtünk róla beszélgetni, akkor döbbentem rá, hogy valóban annyi minden történt velem, és nagyon megtisztelő a felkérés. Én úgy is érzem, hogy az az életpálya, amit én befutottam, az az 54 év hordoz magában annyi üzenetet, meg annyi élményt, emléket, történetet, hogy talán egy film formájában is meg lehet kísérelni.”

A sorozatot Kovács Dániel rendezi majd, aki a következőket osztotta meg a projektről:

„Ez nem fikció lesz, hanem dokumentumfilm, tele elképesztő mennyiségű archív anyaggal, régi bokszmeccsekkel, nagy sikerekkel, nagy bukásokkal. És a jelenben is forgatunk vele, mert szerintem rengeteg olyan információ van Kokóról, amiket nem is tudnak az emberek.”

Lehet, hogy mára már kevesen tudják, de Kokó az amatőrök között összehozta a kilencvenes években az olimpiai arany- és bronzérmet ('96-ban Atlantában első, '92-ben Barcelónában harmadik volt), de két-két ízben felülhetett Európa és a világ trónjára is – Európa-bajnoki címet 1991-ben és 1996-ban, míg világbajnokságot 1991-ben és 1997-ben nyert. A profik között 2000 júniusában lett Európa-bajnok, miután legyőzte Steve Robinsont, fél évvel később, 2001 januárjában pedig Antonio Diaz kiütésével elhódította a WBO világbajnoki címét is. Aktív évei után is megtalálta a számításait műsorvezetőként, de megválasztották a Magyar Ökölvívó Szövetség tiszteletbeli elnökének, később pedig a Nemzetközi Amatőr Ökölvívó-szövetség (AIBA) főtitkáraként segítette a sportágat.

Borítókép forrása: nlc.hu

Kövess Minket!



Gamer szótár