Főszereplőt kapott a film, amely úgy fest mint a John Wick női változata

Főszereplőt kapott a film, amely úgy fest mint a John Wick női változata

Rebecca Ferguson játszhatja el a film főszereplőjét, illetve a rendező kilétére is fény derült.

A Dűne: A második rész hatalmas kritikai és kereskedelmi sikerét követően, Rebecca Ferguson visszatér a képzelet birodalmába egy közelgő fantasy filmben, ami alapvetően nem lenne nagy szenzáció, de mivel úgy tűnik, hogy ez a projekt lehet a John Wick női változata, ezért sokan felkapták rá a fejüket. A 40 éves színésznő az utóbbi időben nagyon elmerült a sci-fi/fantasy világban, hiszen a legjobb filmjei és tévéműsorai közül néhány a műfaj elismert regényein alapul. Nemrégiben Hugh Jackman oldalán a Reminiszcencia című sci-fi thrillerben is szerepelt, 2025-ben pedig a Mercy című filmben tér vissza ezen a vonalon, Chris Pratt oldalán.

Ezeket olvastad már?

Mindezek ellenére leginkább a Mission: Impossible-franchise miatt vált igazán híressé, és a Rogue Nation után nemzetközileg is elismertté vált. Népszerűsége a Dűne-filmek révén csak nőtt, és rengeteg dícséretet kapott Lady Jessica elképesztő megformálásáért. Bár a Dűne harmadik részét megerősítették, a karaktere valószínűleg nem kap majd sok szerepet, ezért a 2023-ban felröppent hírek igaznak bizonyulhatnak, miszerint főszerepet kapott Joe Abercrombie Best Served Cold című regényének adaptációjában.

A Best Served Cold egy önálló regény az Első törvény szériában, egy zord, sötét fantasy-sagában, amely hátborzongató akciót, összetett karaktereket és politikailag árnyat konfliktusokat tartalmaz. Ez egy kiváló könyvsorozat, a Best Served Cold pedig éppen arról ismert, hogy az egyik legakciódúsabb rész, így tökéletesen alkalmas egy játékfilmes adaptációra. Rebecca Ferguson lesz Monza, egy hírhedt zsoldosvezér, akit elárul egy arisztokrata nemes, amely végül bosszúval végződik. Ami a narratívát illeti, ezt akár el is nevezhetnénk a John Wick női változatának.

Bár a Best Served Cold egy kegyetlen, véres regény, a film nem lehet egyszerűen csak egy akciófilm. Joe Abercrombie-t a komplex világépítés és a karakterfejlődések pazar ábrázolása miatt tartják nagyra, ezért ezt a filmnek is vissza kell adnia. Monza egy igazi vezető, harcos típus, és abszolút félelmetes karakter, akit a körülötte lévőkkel kialakított, köztük a bátyjával, a főellenségével és a különböző szövetségesekkel való összetett kapcsolatok határoznak meg. Mindenképpen több párbeszédet és jellemfejlődést kellene kapnia, mint amit a tipikus John Wick-filmekben lehet látni, emellett valóban nem hiányozhatnak a brutális, jól koreografált akciójelenetek sem.

A Deadline első jelentése szerint a Deadpool rendezője, Tim Miller is részt vesz a projektben. A Collidernek adott későbbi interjú megerősítette Miller részvételét, aki elárult néhány részletet is a projektről. Úgy jellemezte elképzelését, hogy Kill Bil találkozik a Trónok harcával, és kifejtette, hogy az eredeti terve az volt, hogy Az első törvény trilógiát viszik nagyvászonra, de úgy döntöttek inkább, hogy egy önálló Best Served Cold filmmel kezdenek, ami a legjobb módja annak, hogy széleskörű, mainstream vonzerőt generáljanak a franchise-nak.

Kövess Minket!



Gamer szótár