Kiderült, hogy ki NEM lesz a GTA 6 főszereplőjének szinkronhangja

Kiderült, hogy ki NEM lesz a GTA 6 főszereplőjének szinkronhangja

Egy GTA kaliberű játéknál hónapokat, sőt, akár éveket is igénybe vehet a főszereplők sorainak felmondása, ezért elképesztő feladat egy ilyet bevállalni.

A GTA 6 első, decemberi előzetesének kiadása óta foglalkoztatja a rajongókat, hogy vajon kik alakíthatják a két főszereplőt, Luciát és Jasont. Persze már az is sok vitát generált, hogy a trailerben látható bikinis csaj tényleg a főszereplő-e vagy sem. De abban azért nagyobb egyetértés mutatkozott, hogy a női karaktert egy bizonyos Manni L. Perez szólaltathatja meg. A New York-i színész nem csak a hangjában, hanem a megjelenésében is hasonlít Luciára, ráadásul korábban egy nagyon kis szerepben már dolgozott a Rockstar Gamesszel a GTA 5 idején.

Jason esetében viszont igencsak vakon vagyunk évek óta. A Grand Theft Auto következő epizódjának hivatalos leleplezését követően többen úgy gondolták, hogy a legendás Troy Baker lehet a szinkronszínész, akit a Rockstar használt. Azonban ezt kitalálni nem egyszerű, hiszen a másfél perces előzetesben mindössze egyetlen szó esik ki a karakter szájából, az alapján pedig nagyjából bárki is lehetne a színész a performansz mögött. A The Last of Us Joelje azonban egészen mostanáig várt vele, hogy megcáfolja a vele kapcsolatos teóriákat:

Ezeket olvastad már?

Egy interjúban – amelyet az Insider Gaming dolgozott fel – a következőket mondta Baker:

„Egyetlen szót mond! Azt mondja, trust [a kontextusban: bízom]. Ez egy jó lecke a percepcióban – az emberek gondolkoznak és automatikusan feltételeznek [valamit]. Azt akarom, hogy bárki is legyen az, kapja meg a munkájáért járó elismerést, mert biztos vagyok benne, hogy nagyszerű lesz.”

Ezt követően arról beszélt a szinkronszínész, hogy egy GTA kaliberű játéknál hónapokat, sőt, akár éveket is igénybe vehet a főszereplők sorainak felmondása, ezért elképesztő feladat egy ilyet bevállalni. Az egyetlen színész, aki legalább úgy csinál, mintha köze lenne a GTA 6-hoz és úgy tűnik, hajlandó lenne egy szerephez kötni az életének egy jelentős hányadát, az Bryan Zampella. Már 2017 óta utalgat rá, hogy megkapta Jason szerepét, és azóta is előszeretettel oszt meg olyan képeket, amelyek ezt erősíthetik meg. Hivatalosan viszont sem ő, sem a Rockstar nem ismerte még el ezt.

A teljes történethez persze hozzátartozik, hogy Baker az interjú során a „trust” szót a beszédhangjánál magasabb hangon mondta. De ez valószínűleg szándékos elterelés akart lenni, hogy a jövőben elkerülje az összehasonlítást az előzetesbeli hanggal.

Kövess Minket!



Gamer szótár