Eljött az idő! – Végre PvE érkezhet a LoL-ba

Eljött az idő! – Végre PvE érkezhet a LoL-ba

Úgy tűnik eljutunk oda, hogy nem csak az eventek alatt aktívan váltakozó játékmódokkal törhetjük meg a League of Legends monotonitást.

A áprilisi Dev Update sok érdekességről számolt be. Híreket kaptunk a továbbfejlesztett Aréna játékmód visszatéréséről, a Lee Sin vizuális frissítéséről, a champion mastery átalakításáról és a rangsorolt jutalmakról is. Viszont, ami talán a legizgalmasabb, az az, hogy végre kapunk egy új PvE módot.

Volt már korábban különleges PvE módja a játéknak, de egyik sem maradt sokáig. Sok játékos szokta emlegetni a 2017-es Star Guardian esemény során behozott Invasion-t és az egy évvel később megjelenő Odyssey: Extractiont. Mind a két mód alapja az volt, hogy az 5 fős csapatoknak le kellett győznie egy sor AI ellenfelet, mielőtt megmérkőzhettek a főellenséggel. A mostani játékmódokkal ellentétben ezeknek teljesen új helyszíne és játékmenete volt, ami miatt jobban meg tudták törni a LoL monotonitását. Lehet talán pont emiatt döntött úgy a Riot, hogy egy teljesen új PvE-vel készül a játékosoknak.

Az új PvE mód

A különlegessége ennek a játéknak az lesz, hogy nem csak csapatban, hanem egyedül is lehet majd játszani. Amit még tudni lehet a hivatalos LoL összefoglaló alapján, hogy egy Bullet Heaven típusú játékra számíthatunk, ami tökéletesen illik az alábbiakban látható képre. Első látásra az új PvE nagyon hasonlít egy másik nagy sikerű játékra.

Az egyszerű 2D-s Vampire Survivor gyors feltörekvése nagyban hozzájárult a Bullet Heaven típusú játékok népszerűségéhez. Az egyszerű mechanika, a különböző játékbeli választások lehetőséget kínálnak a hosszú távú szórakozáshoz és változatos játékmenethez. A jelenlegi teóriák alapján a Riot is valami ilyesmivel drukkol majd elő, ami elég érdekes lesz. A fő nehézség nem a játékmódban, hanem a megjelenítésben rejlik inkább. A Vampire Survivor azért tud olyan sok ellenfelet generálni és megjeleníteni a képernyőn, mert a képek 2D-sek, a League viszont 3D-s. Lehet találtak rá valami jó megoldást, de amíg nem kapunk több információt csak a találgatás marad.

A végén még az is lehet, hogy mindenki tévedett és valami teljesen mást kapunk, de amíg nem jelenik meg rendesen, csak várni tudunk.

Kövess Minket!



Gamer szótár


League of Legends - Vizicsacsi volt midese nyerte az EMEA Masters-t

Letarolta az EMEA Masters teljes mezőnyét Tristan Schrage és az Eintracht Spandau. A német alakulat midesét a League of Legends közösség valószínűleg inkább a játékos nevén ismeri, ő ugyanis nem más, mint PowerOfEvil, Vizicsacsi egykori középső ösvényese.