Folytatódik a MOUZ átka, a FaZe húzta be az IEM Chengdu fináléját

Folytatódik a MOUZ átka, a FaZe húzta be az IEM Chengdu fináléját

Mióta elindult a Counter-Strike 2, azóta nem tudták legyőzni torzsiék a FaZe ötösét, és félő volt, hogy ez most az IEM Chengdun sem fog változni. Így is lett.

7. Általában egy szerencsés számnak véli ezt a világ. De tudunk legalább egy csapatnyi Counter-Strike játékosról, aki tegnap délután óta biztosan nem így gondolja. A MOUZ ugyanis a magyar idő szerint vasárnap fél egy körül induló IEM Chengdu döntőjében zsinórban hetedjére kapott ki a FaZe-től, ami azt jelenti, hogy torzsiék legnagyobb átka folytatódik.

És ha már ennyire elmélyültünk az egyébként csak viccként felhozott számmisztikában: a FaZe-nél most a 8-as szám jött be, ami a kínai kultúrában a jólét és a gazdagság jelképe. A FaZe zsinórban nyolcadjára játszott döntött most, és ennek megfelelően meg is nyerték a tornát a végén, ellenben a Majorrel vagy az IEM Katowicével. Ezzel pedig közelebb jutottak egy újabb Intel Grand Slamhez is, no meg az egymillió dollárt érő aranyrudakhoz, amelyek e címmel együtt járnak.

A MOUZ egy meggyőző – bár hátráltató körülményektől nem mentes – csoportkör után találta magát a rájátszásban, míg a FaZe már megizzadt ezért az eredményért is. Az arénában mindkét csapat magasabb fokozatba kapcsolt: torzsiék bosszút álltak a G2-n a Majorért, karriganék leszámoltak a device irányításával reneszánszát élő Astralisszal. A finálé előtt azonban a FaZe-t tartotta esélyesebbnek mindenki, miután a CS2 indulása óta hatszor már felülkeredtek az egereken.

Ezeket olvastad már?

A vétó során Overpass, Nuke és Mirage kerültek elő, három olyan pálya, ami egyik csapatnak sem okoz papíron fejfájást. Az elsőt a MOUZ választotta, miután a G2 ellen bevált. Azonban a 4 T-körük még a második félidős feléledést követően is vajmi kevés volt ahhoz, hogy fordítsanak az álláson. A FaZe 11:4-ig ment, mire elindult a túloldalon a nagy comeback. De mindenki tudta, hogy ez hatalmas szakadék a CS2-ben, ezért nem lesz könnyű áthidalni. Végül 11:10-nél fordult a kocka, és pillanatokon belül már 13:10-et mutatott az eredményjelző a FaZe neve mellett.

Nuke-on nagyjából ugyanez a recept ismétlődött. Az ezúttal védőként kezdő egerek nagyon nehezen vették fel a ritmust a FaZe egyik erősségén. A 4:8-as félidőt is csak torzsi és Jimpphat magánakcióinak köszönhették, miután xertioN kint alig, Brollan A-n sehogyan sem tudott hozzászólni a meccs alakulásához (ennyit égni molóban embert még nem láttunk). A második félidőben az újabb bukott pisztolykör ellenére sikerült egy-két kört összehozni még, de Brollan éppen csak elbukott 1v3-ja után már egyértelműen a FaZe-ről szólt a pálya. A MOUZ elsősorban azért ostorozhatja most magát, mert négy lehetőségből egyetlen egyszer sem nyertek pisztolykört a döntő alatt. Talán ez volt a legnagyobb hiányosságuk most, ezért indultak be nehezen a félidők mindkét pályán. Karriganék pedig nagyon ügyesen büntették ezt, így végül 13:6-nál zárták le a mérkőzést Nuke-on, ezzel behúzva az IEM Chengdu trófeáját.

A verseny legértékesebb játékosa broky lett, aki talán a 2022-es IEM Katowice óta nem játszott ilyen jól, mint most Kínában. Ezért is különösen fájdalmas minden MOUZ-rajongó számára az a komment, ami a győzelem után elhagyta a litván játékos száját. Az MVP-cím megszerzése után ugyanis azt nyilatkozta a HLTV-nek broky, hogy „nyaralásnak használtam ezt a versenyt, nem játszottam túl sok CS-t, csak egy kis Arms Race-t a csapattal, meg Aim Botzot.”

Borítókép: HLTV/MAKKU

Kövess Minket!



Gamer szótár