Álláshirdetés buktatta le az EA terveit a Black Panther játékkal

Álláshirdetés buktatta le az EA terveit a Black Panther játékkal

A szakma egy ideje már pletykál róla, hogy milyen irányba mehet az EA és a Cliffhanger Studios, de most úgy tűnik, hogy eldőlt a Black Panther legfontosabb kérdése.

Nagyon felpörgött a Marvel a videójátékok terén. Hiszen a most már két számozott részt, valamint egy spin-offot is megélő Marvel's Spider-Man mellé a jövőben kapunk majd egy Overwatchra hajazó arénalövöldét, továbbá egy Vasemberről és két Fekete Párducról szóló játékot is. Igaz, a Marvel 1943: Rise of Hydrában nem T'Challa, hanem a nagyapja tűnik majd fel. Az EA és a Cliffhanger Studios wakandai kalandjában viszont nagy valószínűséggel már a Chadwick Boseman alakítása miatt is rendkívül népszerű karakter kerülhet majd a reflektorfénybe.

Az EA Black Panther játékáról egyébként nem sokat tudni. A címet még tavaly jelentették be egy mit sem mondó képpel. Akkor az újságírók már rebesgették, hogy nyílt világot kapunk majd, minden más pedig jóformán csak spekuláció ezen a ponton. Miután egyértelművé vált, hogy még lehet évekig nem hallunk majd semmi hivatalosat erről – alighanem tavaly vágtak bele a munkálatokba –, nem számítottunk rá, hogy akár ezt az egy értesülést is bármilyen formában megerősítik a fejlesztők. Tévedtünk.

Ezeket olvastad már?

Klasszikus értelemben vett kommunikáció a készülő játékról ugyan nem volt, de egy álláshirdetés lebuktatta a Cliffhanger Studios nyílt világgal kapcsolatos szándékait. Eszerint olyan vezető dizájnert (pontosabban Principal Sandbox Designert) keres a stúdió, aki képes nyitott világokat alkotni, azokat tartalommal megtölteni, életre kelteni. Bár a játékról nem tesznek említést a hirdetésben, nyilvánvaló, hogy a Black Pantherről van szó, mert máson nem dolgozik a Cliffhanger. Egyébként remek hír, hogy a nyílt világ felé mozdulnak ezzel a címmel, mert a Pókember-játékoknak is bejött a recept. Illetve a Rise of Hydra inkább lineáris lesz, így akinek az nem jön be, legalább más formában is próbára teheti majd magát a Fekete Párduc bőrében.

Kövess Minket!



Gamer szótár