Lewis Hamilton nem létező íveket használ gyerekkora kedvenc játékaiban

Lewis Hamilton nem létező íveket használ gyerekkora kedvenc játékaiban

Többek között olyan klasszikus retro játékokkal tett egy próbakört Lewis Hamilton a Mercedes legújabb videójában, mint a Driver és a Gran Turismo.

Lehet sokan nem tudják, de a Mercedes-AMG Petronas Forma–1-es csapatának hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton nem veti meg a videójátékokat, sőt, egészen nagy kockának számít. Hamilton gyerekként szabályosan élt-halt a játékokért, melyek között nyilván voltak autóversenyzős címek, de még egy-két verekedős is. Nyilván kevesebb ideje jutott erre a hobbijára az elmúlt években, mint szerette volna. De állítása szerint a Call of Duty és a Fortnite a mai napig pörögnek nála, szóval teljesen azért nem mondott le a gamingről. Az Epic Games játékában egyébként ő maga és a kutyája, Roscoe is benne vannak. 

A Mercedes legújabb videójában a jó öreg PlayStation 1-et porolták le a stáb tagjai, majd néhány klasszikus címmel együtt Hamilton elé tették, hogy idézze fel a régi emlékeit. Volt itt terítéken Driver, amivel ha valaki játszott anno, pontosan tudja, hogy mennyire lehetetlen volt már a garázsos bevezető küldetése is – Hamiltonnak nem is sikerült ezt most megoldania. Aztán inkább egy kis F1 2000-et pörgetett a brit pilóta, amiben nem létező íveket (magyarán homokágyat) használva próbált érvényesülni Kimi Raikkönen McLarenjével a brazil nagydíjon. Egyébként megjegyezte, hogy mindig vele tolta, mert ez a csapat volt a kedvence. Végül 2007-ben kapott is egy ülést tőlük, 2008-ban pedig világbajnokságot nyert velük, szóval elérte az álmát.

Ezeket olvastad már?

A retro kockulást a Gran Turismóval fejezte be Hamilton. Miközben ezzel tett egy próbát, elmondta, hogy régen azért szerette a japán autós címet, mert annyira jó volt benne a fizika. Akkoriban ebben még volt is igazság, de azért amikor a következő jelenetben ugratva vette be a kanyart, akkor lehet átértékelte ezt a kijelentését. A videó vége felé azt is elmesélte, hogy milyen játékokat tolt még annak idején: Mariót, Mortal Kombatot, Street Fighter, Call of Dutyt, Crash Bandicootot, sőt, még egy GTA-val is próbálkozott, csak azt túl hosszúnak találta.

Kövess Minket!



Gamer szótár