Célegyenesben a PlayStation 5 Pro, már készülnek a játékfejlesztők

Célegyenesben a PlayStation 5 Pro, már készülnek a játékfejlesztők

Sűrűsödnek az események, egyre közelebb a finálé.

Március végén kiszivárgott, hogy mégis milyen paraméterekkel érkezik a Sony következő konzolja, mely minden bizonnyal egy PlayStation 5 Pro lesz. Számos dolgot megtudhattunk a dokumentumokból, mint például azt, hogy a GPU megjelenítése körülbelül 45%-kal gyorsabb elődjénél, valamint a CPU teljesítménye 10%-kal nagyobb. Ezektől függetlenül a megjelenési dátumot még mindig homály fedi, azonban újabb fejlemények történtek, melyek reményre adhatnak okot.

Számos forrás arról számolt be, hogy a Sony megkérte a játékfejlesztőket, hogy biztosítsák játékaik kompatibilitását a hamarosan megjelenő konzollal, különös tekintettel a sugárkövetés javításával. A PS5 Pro állítólag mérföldekkel jobban fogja megjeleníteni a játékokat bekapcsolt sugárkövetéssel, valamint magasabb felbontásra és képkockasebességre is képes lesz. A japán cég arra szeretné ösztönözni a játékok készítőit, hogy minél jobban aknázzák ki ezeket a lehetőségeket, hogy végül sokkal jobb eredményt produkálhassanak. A legújabb hírek szerint a fejlesztők már rendelhetnek a készülékből, és augusztusig van idejük játékaik kompatibilissá tételére.

Ezen információk is azt támasztják alá, hogy a 2024-es év ünnepi időszakában érkezhet a konzol, tehát valószínűleg nem kell már annyit várnunk rá, mint azt az elmúlt hetekben gondoltuk. Habár előreláthatólag nem lesznek olyan húzócímek, melyek miatt az emberek elkapkodják a készüléket, a sokkal erősebb teljesítmény, és az ünnepi időszak megágyazhat egy erős debütálásnak, ráadásul arról sem érdemes megfeledkezni, hogy jövőre érkezik a GTA 6, aminek a tökéletes futtatásához biztosan szükség lesz minden erőre. A Sony egyébként a Pro megjelenése után is tovább fogja értékesíteni a sima PS5 konzolokat.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár