Mégis folytatást kaphat a Baldur's Gate 3, már zajlanak a tárgyalások

Mégis folytatást kaphat a Baldur's Gate 3, már zajlanak a tárgyalások

Ugye nem csak én örülök, hogy végül nem lett kukázva a sorozat?

Igazi érzelmi hullámvasúton érezhetik magukat a Baldur's Gate rajongók, ugyanis az elmúlt hónapokban megannyiszor fordult körülöttük a világ. 2023 nyarán végre debütált a Baldur's Gate 3, ami azt jelenti, hogy 25 év elteltével folytatódott a sorozat. A játék kétségtelenül dominálta az évet, és máig hatalmas játékosbázissal rendelkezik, és gyűjti be a különféle elismeréseket. Ezért is ért kisebb sokként mindenkit, mikor a Larian Studios – ők készítették – bejelentette, hogy szakítanak a Dungeons & Dragons univerzumával, így se kiegészítő, se további rész nem várható. Természetesen egy ekkora siker után bűn lenne veszni hagyni a franchise-t, így a Hasbro – a Wizards of the Coast és a D&D tulajdonosa – bejelentette, hogy már folynak tárgyalások arról, hogy miként folytatódhat a videójáték-sorozat.

„Jelenleg is sok partnerrel beszélünk, és sok olyan partner keres meg minket, akik vállalnák azt a kihívást, hogy eltervezzék miként nézzen ki a Baldur's Gate franchise jövője. Tehát reméljük, hogy nem telik el újabb 25 év, mint a Baldur's Gate 2-től a 3-ig. Rászánjuk a kellő időt, és megtaláljuk a megfelelő partnert, a megfelelő megközelítést és a megfelelő terméket, amik képviselhetik a Baldur's Gate jövőjét. Ezt nagyon-nagyon komolyan vesszük, ahogy a portfóliónkkal kapcsolatos döntéseinket is." – mesélte Eugene Evans, a Hasbro digitális stratégiájáért és a licencelésért felelős vezető alelnöke.

Mivel a sorozat már biztosan gazdát cserél, sokakban merült fel a kérdés, hogy mi lesz a harmadik rész közkedvelt szereplőivel, melyre Evans azt a választ adta, hogy reméli lesz lehetőség arra, hogy őket is bevonják a folytatásba. Kétségtelen, hogy egy szuper szereplőgárda lett összehozva a Baldur's Gate 3-hoz, akik ma már a D&D-univerzum részét képezik, így jó lenne találkozni velük a jövőben is.

A játék elképesztően magasra tette a lécet, így lesz mit megugornia a következő résznek. Habár még csak tervezés szintjén, de legalább már foglalkoznak vele, tehát remélhetőleg valóban nem kell majd évtizedeket várnunk, hogy újra belevethessük magunkat egy hasonló kalandba.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN