Még meg sem jelent a játék, máris sorozat és film készül belőle

Még meg sem jelent a játék, máris sorozat és film készül belőle

Hát öööö... Biztos, hogy ez a legjobb ötlet?

Értjük mi, hogy egyre nagyobb biznisznek tűnik filmet vagy sorozatot gyártani egy-egy videójátékból, de azért nem megy ez még hibátlanul. Alaposan körbe kell járni mit érdemes megfilmesíteni, azt meg főleg hogy az miként és kik teszik. Kellő odafigyeléssel, szeretettel, hűséggel és tehetséggel lehet jó játékadaptációkat csinálni, ezt bizonyítja az HBO The Last of Us sorozata és a Prime Video Fallout szériája is. Biztosan sokan követik még az útjukat, vagy ha más nem elindulnak majd rajta. Utóbbi táborba tartozik a Spine is, amiről nem véletlen, hogy nem hallottál még.

A Spine egy független csapat első játéka lesz, már ha eljutnak odáig. Főhősünk Redline, aki John Wick és egy ninja kereszteződésének stílusában írtja a rosszarcúkat, pusztakezes harcművészettel és fegyverekkel egyszerre, ez a Gun Fu. Igen, tényleg ezzel a névvel álltak el a készítők. Sok mindent nem tudni a játékról, csak hogy egy cyberpunk világban kell majd küzdenünk, rendkívül látványos akciók közepette. És ennyi, ettől tovább nem nagyon terjed még a játék.

A sztori furcsasága, hogy bár a Spine még meg sem jelent, sőt, igazából alig tud róla valaki, máris sorozat és film is készül hozzá. A konkrét munkálatok persze még nem kezdődtek el, de a Story Kitchen már bejegyezte a megfilmesítési jogokat, szerintük amit eddig láttak a játékból, már az is elég, hogy tudják, ezt bizony nagyvászonra kell vinni.

Hát, ettől azért mi egy fokkal óvatosabbak lennénk, de ők tudják. Ha szerintük jó ötlet, egy aprócska, ismeretlen, magából alig valamit mutatott játék megfilmesítési jogaira máris lecsapni... váljék egészségükre. Mi azért jobban örülnénk ha a The Last of Us-hoz és a  Fallouthoz hasonlóan sokkal nagyobb körültekintés övezné a játékadaptációkat.

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN