Ennyit változtak a való életben a Trónok harca szereplői a sorozathoz képest

Ennyit változtak a való életben a Trónok harca szereplői a sorozathoz képest

Összehasonlítottuk őket, hogy miként festettek majd egy évtizeddel ezelőtt, és mióta véget ért a széria.

Az HBO fantasy-sorozata, a Trónok harca nyolc évadon keresztül tartotta izgalomban a rajongókat, és eközben olyan színészeket ismerhettünk meg, akiknek ez a széria indította be igazán a karrierjét, és bizony hiába telt el jó néhány év a finálé óta, egyesekre még mindig kristálytisztán emlékszünk. Nina Gold és Robert Sterne feladat volt a szereplőgárda összeállítása a 2009-es pilothoz. Előzetesen csak Peter Dinklagenek és Sean Beannek ajánlották szerepet a produkcióban. Jó néhányan voltak viszont rajtuk kívül, akik időközben a Trónok harca főszereplőivé váltak, mégis olvasópróbákkal és próbafelvételekkel kellett kiérdemelniük a helyüket.

Ezeket olvastad már?

Bár a Game of Thrones eredeti, szinkronizálatlan pilotja miatt a kulcsszerepeket újra kellett osztani, végül megtalálták a megfelelő stábot. A sorozat tökéletesen ötvözte a teljesen ismeretlen és fiatal színészeket a tapasztalt karakterszínészekkel, akik így egy díjnyertes társulatot alkottak. Mióta a Trónok harca 2019-ben véget ért, néhány szereplő teljesen más úton jár azóta, egyesek pedig nyitva hagyták az ajtót, hogy visszatérjenek Westerosba. A tél egyébként sosem múlt el teljesen, hiszen a Trónok harca nyolcadik és egyben utolsó évada még évekkel a vitatott befejezése után is beszédtémát szolgáltat a rajongóknak.

Akár hiszed, akár nem, van néhány olyan főszereplő is, aki a kezdetektől fogva benne volt az HBO sorozatában, mégis eljutott annak lezárásáig. Havas Jon, Daenerys Targaryen, Cersei Lannister – a legtöbb családtagjuk sorsa ellenére (R.I.P. Ned Stark, Khal Drogo, Tywin Lannister stb.) – fényesen ragyogtak a kis képernyőn a széria utolsó hat epizódjában is.

„A Trónok harca utolsó évadát úgy tűnt, arra tervezték, hogy megtörjön minket. Mindenkinél eltört a mécses a végére. Nem tudom, hogy azért sírtunk-e, mert szomorúak voltunk, hogy véget ér, vagy azért, mert annyira kibaszott fárasztó volt. Alváshiányban szenvedtünk.” – mesélte Kit Harrington 2019-ben egy interjúban.

A Trónok harca 8. évadának premierje 2019 áprilisában volt az HBO-n, majd hat epizóddal később, májusban búcsúzott. A sorozat ikonikus karakterei extravagáns jelmezeikkel is felhívták magukra a figyelmet, és emiatt a nézők egy része még mindig nem ismeri fel a szereplőket Westeroson kívül. Épp ezért megnéztük, hogy miként festettek akkor és most, képernyőn kívül, szóval ha kíváncsi vagy rájuk mennyit változtak, kattintsa a képre a galéria megtekintéséhez:


Maisie Williams, mint Arya Stark

Galéria

Kövess Minket!



Gamer szótár