A Mountain Dew bornál undorítóbb dolgot ma nem fogsz látni

A Mountain Dew bornál undorítóbb dolgot ma nem fogsz látni

A világnak garantáltan nincs szüksége Mountain Dew-ból készült borra, mégis létezik.

Egy férfi azzal vált híressé a TikTokon, hogy mindenféle furcsaságokból készít mézsört és bort – írja a Dexerto. A goldenhivemead néven ismert Charles Biolo korábban áfonyás palacsintából csinált sört és Dr. Pepperből bort, csak hogy néhányat említsünk a különleges receptjeiből. Azonban a Mountain Dew-ból készített bora még ezeknél is felkapottabb lett, hiszen mégis csak ez az amerikai gamerek félhivatalos itala.

Bár a fenti felsorolásból egyik undorítóbban hangzik, mint a másik, valamiért legalább 1,3 millió követőt érdekel az, hogy miből lehet még a népszerű alkoholos italokat előállítani. Biolo pedig mindenkit megtanít ezeknek az elkészítésére, szóval ha érdekel, a Mountain Dew mellett csak mézre és élesztőre lesz szükséged, hogy olyan bort igyál, amelynek a puszta gondolatától bármely borász kitér a hitéből.

@goldenhivemead Here’s the full process #mtndew #mountaindew #wine #mead ♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

Biolo az útmutatójában egy nagy üvegbe helyezte az említett összetevőket, majd heteken át hagyta, hogy összeérjenek. Miután az üdítő tele van tartósítószerekkel, a kutyolóművész kénytelen volt még egy kis szódabikarbónával tuningolni a borát, ezzel „megemelve a pH-értékét”. „A rákövetkező napon nem hittem el a szememnek, hogy fermentál” – mondta Biolo. Úgyhogy még négy héten át hagyta érni, biztos, ami biztos.

A végeredmény egy 13,9%-os alkoholtartalmú lötty lett, ami ránézésre egészen hasonlít egy borra, bár annál jelentősen sárgásabb színű. No de milyen íze volt? Nos, Biolo úgy jellemezte, hogy „meglepődtem, amiért nem akkumulátorsavra hasonlított az íze, sokkal inkább egy selymes, citrusos mézsörre hasonlított, picit vegyszeresebb utóízzel.” Ha őszinték akarunk lenni, ezen mi is meglepődtünk.

Ezeket olvastad már?

A Mountain Dew bor egyébként tényleg nem az egyetlen elborult ötlet, amivel Biolo vagy a nézői előálltak. A kommentek között például olyan ízeket ajánlottak neki még, mint az uborkalé, a Fanta és a Coca-Cola. Mi nem vagyunk biztosak benne, hogy a világnak ezek bármelyikére szüksége lenne. De ha már úgy is lendületben van a TikTok-tartalomgyártó, megnéznénk, hogyan boldogulna el mondjuk egy meggy Márkával, amit ugyebár a gyárból is felrázva hoznak ki, tehát nagy valószínűséggel különleges, robbanásveszélyes meggysört lehetne belőle készíteni.

Borítókép: Tiktok/goldenhivemead (a Dexerto összeállításában)

Kövess Minket!



Gamer szótár