Videó - Az idei Hearthstone-vb 5 legemlékezetesebb momentuma

Videó - Az idei Hearthstone-vb 5 legemlékezetesebb momentuma

Ha nem követted az eseményeket, ezt az öt videót mindenképpen nézd meg!

Túl vagyunk az idei Hearthstone-világbajnokságon, amely végül az orosz Pavel győzelmével zárult, 4:2 arányban győzött a döntőben az ukrán DrHippi ellen.

A hét játéknap rengeteg emlékezetes pillanatot tartogatott: szerencsés RNG-k, őrült vagy éppen pocsék Yogg-Saronok és kisebb-nagyobb hibák emelték még inkább hangulatot és a feszültséget. Mi összegyűjtöttünk közülük nektek öt olyat, amit szerintünk mindenképpen érdemes megnézni, ha nem követtétek az eseményeket!

#5 - Amnesiasc: csak a lethal!

Kicsit feladványjellegű is volt ez a szituáció Amnesiasc számára a negyeddöntő első meccsén, hiszen Pavel Malygos-a fenyegető win conditionként várakozott a boardon, neki viszont nem volt száz százalékos megoldása rá. Döntenie kellett: megpróbálja megölni a sárkányt 50 százalék eséllyel, vagy éppen rámegy a 33 százalékos nyerésre? Utóbbi mellett döntött.

#4 - Thijs a saját csapdájába lép

A torna előtt a többség Thijs-t tartotta az idei világbajnokság legnagyobb esélyesének, a holland játékos azonban már az első mérkőzésén vereséget szenvedett. Pedig Jasonzhou ellen, 3:3-as állásnál ott volt az álomkezdés a Secret Hunterrel a Coin + Cloaked Huntress formájában, ám a Freezing Trapet egy körrel korábban tette ki, mint azt kellett volna. Később pedig a topdeck-fázisban már nem volt szerencséje, így kikapott, ami az első lépés volt a kiesés felé.

#3 - Ragnaros-szelidítés az elődöntőben

Ragnaros a verseny egyik főszereplője volt, rengeteg izgalmas szituáció köthető hozzá. Az egyik elődöntőben Che0nsunak 50 százalék esélye volt arra, hogy nyerjen vele, de végül DrHippi lényét találta el, hogy aztán az ukrántól válaszként szintén jöjjön a Tűzlord - neki már nagyobb szerencséje volt. Che0nsu ezután nem az azonnali megoldást választotta (Slam + Execute), ezen pedig végül el is ment a mérkőzés, majd a döntőbe jutás is.

#2 - Pavel legjobb barátja: a Babbling Book

Az idei BlizzConon egy új mém született Pavel és a Babbling Book barátságáról, melyet az alábbi eset alapozott meg végleg. A korábban már látott negyeddöntőben járunk, az állás 3:2 Amnesiasc számára, akinél már egy Malygos is figyel az asztalon, Pavel pedig nem húzhat olyan lapot, ami rögtön megoldja a sárkányt. Vagy mégis? A Babbling Bookból a lehető legjobb kártya pottyant ki - 3 százalék eséllyel.

Abba már ne is menjünk bele, hogy az Amnesiasc-nál következő körben érkező Emperorra Pavel megint Babbling Bookot topdeckelt, ami egy Firelands Portalt adott neki. GG!

#1 - Pavel megtalálja, amit keresett

Még mindig az Amnesiasc vs. Pavel összecsapáson járunk, 3:3-as állásnál, vagyis aki itt kikap, búcsúzik a tornától. Pavelnél kint van egy 8/8-as Edwin, mégsem áll jól, hiszen ellenfele Sylvanas-szal válaszolt, amire azonnali megoldást kell találnia, különben jócskán lecsökkennek győzelmi esélyei. Egyetlen lehetősége volt: bele kellett húznia egy Sapbe. Manája azonban csak 7 volt, így egy Gadgetzan Auctioneer, Sinister Strike, Preparation playre kellett hagyatkoznia, bízva abban, hogy a két felhúzott lap egyike a hőn áhított spell lesz. Kitalálható, mi történt - ezt már Amnesiasc sem hitte el, a reakció mindent elmond!

Nektek melyik pillanat maradt meg leginkább a világbajnokságról?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!