ESPN: túl drágák a helyek az Overwatch League-be

ESPN: túl drágák a helyek az Overwatch League-be

A csapatok úgy vélik, az Activision Blizzard túlságosan sok pénzt kér a ligában való indulásért.

Hiába a tavaly novemberi bejelentés, továbbra is meglehetősen kevés konkrétum látott napvilágot a tervezett világszintű Overwatch-liga, az Overwatch League kapcsán. De mi áll vajon ennek hátterében? Minden bizonnyal az, hogy az Activision Blizzard nehezen talál csapatokat.

A héten ugyan érkeztek biztató hírek: a napokban kiderült, hogy a New England Patriots és a Miami Dolphins lehetnek az első nevek, akik bevásárolják magukat a bajnokságba. A legfrissebb híresztelések szerint azonban jelenleg nem sokat szeretnék követni őket.

Egy ligával magasabban akar focizni az Overwatch World League

Ben | 17/05/09 17:28 Az Overwatch League lassan már olyan lesz, mint a Trónok Harcában a tél, mindig csak jön, meg mindenki azt mondja, hogy mekkora durranás lesz, de aztán megírnak öt könyvet és még mindig aratják a búzát Westeros-ban.

Korábban 2 és 15 millió dollár között árusított helyekről lehetett hallani az Overwatch League kapcsán, az ESPN értesülései szerint azonban ennél komolyabb összegről van szó: 20 millió dollárról. Ennyi az Activision Blizzard felé fizetendő franchise díj, ha valaki részt szeretne venni a ligában. Összehasonlításképp: a League of Legends észak-amerikai LCS-szériájába mindössze ennek a tizedébe, 1.8 millió dollárba kerül egy hely.

Talán ennél is lényegesebb tényező, hogy a bevételek újraelosztása az Activision Blizzard részéről csak 2021 után indulna be - és ez is csak akkor, ha teljesítenek bizonyos kritériumokat. Emellett ha egy résztvevő úgy dönt, eladja a helyét egy másik csapatnak, akkor az ár egynegyede a kiadóhoz vándorol.

Az ESPN forrásai szerint a felsorolt tényezőknek - vagyis a magas árnak és a bizonytalan jövőbeli kifizetéseknek - köszönhető az, hogy az Activision Blizzard egyelőre nehezen talál csapatokat a ligához. A "hagyományos" e-sport-szervezetek egyelőre nem is érdeklődnek - jelen állás szerint a nagy sportklubokban bízhat első körben a kiadó.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!