Kettős győzelemmel zárta az MTK Budapest a QPR elleni gálameccset

Kettős győzelemmel zárta az MTK Budapest a QPR elleni gálameccset

Kicsit visszafogottan kezdett a magyar együttes, aztán megmutatták, hogy van keresnivalójuk az angolok egyik legjobbja ellen.

Szervezetten, okosan, taktikusan és szépen játszva, kettős győzelemmel mutatkozott be az MTK Budapest eSport Pro Clubs csapata a Queens Park Rangers ellen. A történelmi mérkőzésen –most először találkozott két valódi sportklub e-sport pro clubs csapata– papíron nem mi voltunk az esélyesek, de végig koncentrálva nyertünk előbb 1-0-ára, egy vitatható büntetővel, majd a második találkozón már jó teljesítménnyel és magabiztosan hoztuk a meccset 2-1-re.

Az első mérkőzésen kicsit bátortalanul kezdtünk, az angolok nagy lendülettel indultak neki a kezdő sípszót követően, több lehetőséget is kidolgoztak, de Ciprián eszén nem tudtak túl járni. A félidő második felében már mi is éledeztünk és egyre inkább sikerült eljutnunk a QPR tizenhatosáig, és Zoltán révén volt egy nagy lövésünk. A 42. percben egy kósza beadást követően Bazsi gabalyodott össze védőjével, aztán egyszer csak jelzett a játékvezető, majd a 11-es pontra mutatott. Büntetőhöz jutott a magyar együttes, amit maga a sértett végzett el, higgadtan a jobb alsóba gurított; 1-0. A második játékrészben egyre jobban felbátorodtunk, és a legtöbb angol támadást hatástalanítani tudtuk. Nem is igazán volt már erő a QPR-ben, így az eredmény már nem változott.

A második találkozón egy igazi csapat képét mutatta az MTK, az elejétől kezdve okosan és taktikusan, helyenként pedig látványosan futballoztak a játékosok. Egy lány is helyet kapott a kezdőben, Fruzsina a bal szélre került, és mit ne mondjak, rendkívűl jól látta el a szerepkörét. Nem idegeskedett, a kapkodás sem volt jellemző rá, a legtöbbször jól is játszotta meg társait. A 22. percben Rácz Andris kevergetett balszélen, majd a beadását követően Pedro elé került a labda, aki habozás nélkül használta ki a kínálkozó lehetőséget, 1-0. Aztán a 35. percben a Fruzsival szemben elkövetett szabálytalanság miatt szabadrúgással jöhetett az MTK. A büntetőterületre ívelést követően Karpi Feri rosszul találta el a labdát, de így gurult tovább a teljesen üresen álló Krisz elé, akinek a kapus mellett kellett csak elgurítania, 2-0. Megnyugtató előnnyel fordultunk és továbbra is fölényben játszottunk a második félidőben is. A QPR nem talált magára, de a 75. percben egy szöglet után Peter Foss révén szépítettek. Többre azonban már nem tellett tőlük, az MTK megnyerte a második összecsapást is. A végeredmény: 2-1.

Queens Park Rangers 0-1 MTK Budapest
Gólszerzők: Bazsi 42'

MTK Budapest 2-1 Queens Park Rangers
Gólszerzők: Pedro 22', Krisz 35' ill. PeterFoss 75'

Az első hivatalos fellépését sikerrel vette tehát az MTK Budapest, ezek után a novemberben induló Magyar Bajnokságon mutatják majd meg magukat.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!