A vb részvétel kapujában egy brazil állította meg Gabinhot!

A vb részvétel kapujában egy brazil állította meg Gabinhot!

Derekasan helyt állt a magyar játékos, de az első meccs miatt nem tudta már ledolgozni a hátrányát, –így nem jutott ki a vb-re.

Szirtes "Gabinho" Gábor a FIFA18 Global Series Playoff versenyén túljutott a svájci körökre osztott csoportból.

A 7 forduló alatt szerzett 4 győzelme és 3 veresége a legjobb 32-be repítette a magyar e-sportolót. Nem volt egyszerű dolga, komoly mérkőzéseket játszott az AS Roma és a PSG játékosa ellen is. Az eddigi eredményei:

  • Gabinho 4-3 The Royal
  • Gabinho 5-6 Tim Latka
  • Gabinho 4-10 F2.Tekkz
  • Gabinho 4-2 MKERS RiberaRibell
  • Gabinho 5-4 Fiddle
  • Gabinho 2-5 RemiMartinn
  • Gabinho 6-5 Team TropSe Olle

Az utolsó körben pedig csak a hosszabbításban tudta kiharcolni a továbbjutást. Az egyenes kieséses szakaszban szintén oda-visszavágós szisztémában dől el a továbbjutás, a londoni vb eWorld Cup tornájához pedig egyetlen párharcot kellett még megnyernie, hiszen a top 16 részvételi jogot jelentett az augusztusi döntőre.

A legjobb 32-ben egy brazil ellenfelet, név szerint JSSF107 sorsolták ki számára. Ez a fiatalember Manchesterben pont molnargabo-t ütötte el a továbbjutástól egy nagyon szoros mérkőzésen a csoportmérkőzések során. Amszterdamban is acélosan teljesített, 5 győzelme mellett mindössze kétszer talált legyőzőre, de akkor is csak egy-egy góllal bizonyult kevesebbnek. Azt azért tudni lehetett, hogy magasan ez lesz a legkeményebb mérkőzése. az első mérkőzésen be is bizonyosodott, hogy a brazil játékos más szintet képvisel. Egy 4-0-ás találkozón mutatta be milyen ügyesen bánik a kontrollerrel. Rendkívül higgadtan és pontosan játszva teljesen irányítása alatt tartotta a találkozót.


Gabinho visszavágón szerzett második pazar találata, de ez is kevésnek bizonyult

Aztán a visszavágón minden csodásan indult, hiszen már a 3. percben megszerezte a vezetést egy hatalmas 16 méteres góllal. Ezt sikerült a félidő közepén egy még nagyobb bombával megdupláznia 20 méterről. A brazil azonban nem pánikolt be és nem hibázott; koncentrált játékkal még az első játékrészben kiegyenlített. Ettől függetlenül nem adta fel Gabinho, és tovább küzdött. Egy újabb góllal megint magához ragadta az előnyt. A hajrában megint bejött neki egy távoli lövés, így cseppet ráijesztett az ellenfelére, hiszen a jobb felsőben landolt a labda. Nem maradt már ideje, hogy tovább kozmetikázzon a végeredményen, így összesítettben JSSF107 6-4 arányban diadalmaskodott.

JSSF107 4-0 Gabinho
Gabinho 4-2 JSSF107

Gabinho számára véget ért tehát az amszterdami kiruccanás, a 17 éves játékosnak azonban úgy gondolom nincsen szégyenkezni valója: a csoportjából kijutott, és a brazil ellen is az utolsó utáni pillanatig küzdött, –végül nem jött össze a magyar csoda Hollandiában.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!