Rendes játékidőben nem, a TV-s kupán viszont nyert a Honvéd

Rendes játékidőben nem, a TV-s kupán viszont nyert a Honvéd

Hatalmas meglepetésre a keretét ezen a tornán először bemutatót Honvéd védelme remekelt, mely végül aranyérmet jelentett számukra.

Az I. DIGI eSport FIFA Pro Clubs Kupa final four első elődöntőjében kezdésként az MTK Budapest és a Honvéd csaphatott össze. Visszavágók híján egy mérkőzés döntött a továbbjutásról, –és ahogy az lenni szokott időnként–, most is az esélytelen csapat lepte meg a bajnokesélyes gárdát. A tét úgy tűnik megint összeroppantotta a kék-fehéreket, melyet az elmúlt időszakban láthattunk már tőlük. Végigtámadták a mérkőzést, de egyetlen helyzetüket sem tudták gólra váltani, –bár ehhez hozzátartozik, hogy a Honvéd kapusa embertelen teljesítményt nyújtott. A hosszabbítás sem hozott találatot, így a büntetők tettek pontot a párharc végére. Jobban összpontosított az ezen a tornán bemutatkozó Honvéd, és legyűrték a HPCL jelenlegi második helyezett gárdáját.

  • MTK Budapest 0-0 Honvéd
    • (Tizenegyesekkel: 3-4)

A másik elődöntőn a Debrecen nézett farkasszemet a Puskás Akadémiával. Az első félidő 33. percében egy remek összjátékot követően meg is szerezték a vezetést a debreceniek. Ezek után a Puskás szép fokozatosan vette át a kezdeményezést: és egyre nagyobb –és veszélyesebb– helyzeteket dolgoztak ki, gólt azonban nem sikerült szerezniük. Egészen a 89. percig kellett várni a nagy áttörésre, ugyanis egy bal oldalról érkező beadást sikerült a kapuba bólintaniuk, amivel egalizálták az eredményt. A hosszabbítás eztán itt sem hozott döntést, jöhettek a tizenegyesek. A Puskás kétszer is rontott, a Debrecen viszont pontosabb volt, így bemasírozhattak a fináléba.

  • DVSC 1-1 Puskás Akadémia
    • (Tizenegyesekkel 4-3)

Bronzmérkőzés

Két csalódott, de mondhatni felszabadultabb együttes lépett pályára. Több kapuralövés is volt, ráadásul már az első félidőben gólt váltottak a felek. Aztán a második játékrészben az MTK –egyben a válogatott szövetségi– kapitánya pimasz fejese a jobb alsóban landolt, az eredmény ezek után pedig már nem, változott. Ezzel az MTK felállhatott a képzeletbeli dobogó legalsó fokára. A Puskás a két mérkőzés alapján hihetetlenül peches napot fogott ki: semmi nem akart összejönni nekik, így lecsúsztak a nyereményekről, pedig bármennyit is nyertek volna a tornán, azt jótékony célra használták ajánlották volna fel, csak úgy, mint a DVSC.

  • MTK Budapest 2-1 Puskás Akadémia

Döntő

A finálét sokan talán nem így képzelték el, a két gyengébb együttes mondhatni védekező felfogásban futott ki a gyepre. Két újraindítást követően harmadjára már az EA szerverei is engedélyezték az összecsapás elindulását. Összesen 7 lövést láthattunk 90 perc alatt, nem igazán mertek kinyílni a csapatok. A rendes játékidő itt sem hozott találatot, így az izgalmak tovább fokozódtak. A hosszabbításban aztán a 112. percben egy lecsorgó labdát sikerült a kapuba pöckölnie a Honvédnak. Válaszra már sem ereje, sem ideje nem maradt igazán a Debrecennek. A Honvéd a négy DIGI kupán lejátszott mérkőzéséből egyet sem tudott megnyerni a rendes játékidőben, a csoportmeccsek alatt két döntetlen után jutottak tovább, míg az MTK ellen büntetőkkel, végül mégis ők vihették haza az aranyérmet.

  • Honvéd 1-0 DVSC
    • (hosszabbítás után)

I. DIGI eSport FIFA Pro Clubs Kupa végeredménye:

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!