15 évnyi működés után bezárt az ESL Magyarország

15 évnyi működés után bezárt az ESL Magyarország

Volt, nincs ESL Magyarország.

Órákat lehetne zengeni arról, hogy a koronavírus milyen hatással volt és van az e-sportra, jó hosszú lenne az a bizonyos pro és kontra lista. Az biztos, hogy még ha segít is a népszerűségének a növelésében, könnyebbé nem tette a dolgokat.

A nyáron látunk, hogy többek között az e-sport világ legnagyobb alakjai közül is visszavonultak már és a versenyszervezők sincsenek könnyű helyzetben. Például az ESL Magyarország sem, amit most hirtelen be is zártak. Erről a ESL Magyarország volt projekt menedzsere és az ex-profi FIFA játékos, Tóta "Gabu" Gábor számolt be Facebookon. 

Sajnos nem úgy zárt be az hazai bázis, ahogy arra mi, ő vagy bárki más számított volna. Nem igazán kaptak értesítést a bezárásról, ahogy az utólagos indoklás sem taglalta részleteiben a döntést, pusztán annyit mondtak, hogy az utóbbi két hónapban nem volt ESL kupa, így bezárták a magyar ágat. Gabu írása szerint, már csak azt vette észre, hogy a főoldalt megnyitva a "az oldal nem létezik" üzenet fogadta. Ráadásul nem csak Magyarország lehet érintett az ügyben, a régiók felsorolásából hiányzik Csehország és Szlovákia is. Érdemes végigolvasni Gabu teljes posztját, sok érdekességet árul el a saját karrierjéről és az ESL Magyarország eddigi működéséről.

forrás: play.eslgaming.com

Az ESL Magyarország közel 3000 kupát szervezett az évek alatt, ami nagyjából 60 ezer magyar játékost érintett. A hazai e-sport közösség nagyjai voltak, fontos szerepük volt a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság szervezésében lebonyolításában is. Innen is köszönjük a sok éves munkájukat.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

a borítóhoz használt kép forrása: facebook.com/ESLMAGYARORSZAG

Kövess Minket!