Egyik kezével ad, a másikkal elvesz a Fallout 4 next-gen frissítése

Egyik kezével ad, a másikkal elvesz a Fallout 4 next-gen frissítése

A korai videók alapján nem rossz a Fallout 4 frissítése, de azért nem fogunk hátast dobni tőle.

Valamit valamiért – ez is lehetne a ma élesedő Fallout 4 next-gen frissítésének mottója. Ugyanis az elsősorban az Xbox Series X|S-es és PlayStation 5-ös kiadások felturbózására szánt update miatt – ki tudja még, meddig – le kell mondanunk a Fallout Londonról. A rendkívül ambíciózus modot a Team Folon évek óta készíti, és pont idén áprilisban adta volna ki.

Ám most, hogy a Bethesda a játékot adaptáló, rendkívüli népszerűségnek örvendő amazonos sorozat körüli felhajtásra időzítve kitalálta, hogy ideje kiadni egy frissítést, mindez mehet a levesbe. További üröm az örömben ugyanis, hogy a 14-15 GB-os patch kiadásával egyszerre a Bethesda határozatlan időre elérhetetlenné tette a Creation Clubot és a mod menüt. Tehát nem elég, hogy valószínűleg minden rajongói tartalom galyra mehetett miatta, még kísérletezni sem lehet azzal jelenleg, hogy mi működik és mi nem. Szép munka volt!

Ezeket olvastad már?

De mit kaptunk mindezért cserében? Nos, rengeteg hibát javítottak, illetve a konzolokon végre 4K-ban és/vagy 60 FPS-sel is képes futni a Fallout 4 attól függően, hogy melyik beállítást választjuk. Ami annyiból remek dolog, hogy jelenleg élnek-halnak a sorozat rajongói a játékért, tehát az új játékosok legalább olyan minőségben tapasztalhatják meg ezt a címet, mintha mostanában jelent volna meg. De ezen felül jöttek még új küldetések is, amelyeket nem csak a jelenlegi konzolgenerációkon, hanem a többi, régebbi platformokon is élvezhetünk az ingyenes update után. PC-n pedig végre hivatalosan is támogatja a játék az ultrawide monitorokat.

Ha kíváncsiak vagytok rá, hogyan fest a Fallout 4 a frissítés után, itt egy korai videó, amelyben szemügyre vehetitek a változásokat. Ez alapján nem lehet összehasonlítani a Bethesda által végzett munkát például azzal, amit a CD Projekt csinált a The Witcher 3-mal, de ettől még elfogadható a végeredmény:

Kövess Minket!



Gamer szótár