Ilyen nemzeti válogatottak lennének egy League of Legends bajnokságban!

Ilyen nemzeti válogatottak lennének egy League of Legends bajnokságban!

A napokban felmerült egy érdekes ötlet az egyik cikk írása közben, aminek van egy kis realitása is: lehetne-e országokra bontani Európában a LoL közösséget és válogatott csapatokat létrehozni?

A napokban felmerült egy érdekes ötlet egy cikk írása közben, aminek van egy kis realitása is: lehetne-e országokra bontani Európában a LoL közösséget, és válogatott csapatokat létrehozni?

A dolog apropóját az adta, hogy az FC Schalke 04 és az NRG eSports kiesésével megindult a párbeszéd egy esetleges franchise rendszer bevezetéséről. Erről egy korábbi cikkben is írtunk, röviden-tömören nagyjából arról van szó, hogy egy ilyen szisztémában a liga csapatai fixek, nem esnek ki és jönnek be újak, a játékosállomány mozog folyamatosan. Ez egy kimondottan észak-amerikai dolog, míg a most működő promóciós rendszert európai sportoknál (pl.: futball) használják főleg. Abban a cikkben felvetettük, hogy megoldást jelenthetne az, hogy a két LCS régió külön rendszereket használjon - Európában maradna a promóció, NA pedig átvenné a franchise rendszert.

Németországban már volt arra precedens, hogy a Challenger kvalifikációs tornára ki lehetett jutni egy kimondottan német, országos bajnokságról is. Amellett hogy egy ilyen dolog egy vicces, érdekes gondolatkísérlet, egyre több alapja van. A Blizzard most kezdte el ezt meglépni az Overwatch World Cup bejelentésével, és CS:GO-ban is lesz egy hasonló rendezvény. Szerintem nagyon nagy kihagyott ziccer lenne a Riot részéről, ha nem rendeznének meg egy ilyen jellegű tornát valamikor. Nem kellene elsőre nagyon komolynak lennie, lehetne az amúgy is főleg fun orientált All-Stars alatt, de mégis érdekes lenne a sok ország játékosait együtt nézni.

Na de mégis, kik lennének a válogatottak?

Magyarország

Vizicsacsi
bluerzor
sk1nzor
hi im mate / joe
littlepwny

Érdekes lenne a magyar válogatott: A csapat húzóembere és irányítója egyértelműen Csacsi, de pl. bluerzor játékát közelről követtük még a Wonder Stag e-Sports-os időkben, amikor közel voltak a Challenger Serieshez. Közel LCS szintű junglerről van szó - kíváncsi lennék rá, mit tudnának Csacsival művelni. Vizicsacsi pár napja interjút adott az Esport1 oldalának, ahol beszélt egy kicsit a magyar szcénáról is. sk1nzor scrimmeken általában fel tudja venni a versenyt az LCS játékosokkal, hi im mate pedig a debreceni LoL Roadshow-n megmutatta, miért kell Jhint bannolni ellene. Pwnynak pedig lassan a védjegyévé válik Nami, amivel gyakran meglepi az ellenfeleket.

Dánia

Wunder
Svenskeren
Bjergsen / Froggen / Jensen / Sencux
Zven
Deficio / Nisbeth

Ha egyszer sikerül elkapnunk Deficiot egy interjúra (Krakkó, jövünk!!!), muszáj lesz megkérdezni, hogy pontosan mit is raknak a dánok a pølse-be. Ez a csapat félelmetes, túlzás nélkül egy #1-#2 LCS társaság lehetne, a supportokon kívül mindegyik játékos jelenleg is az egyik legjobbnak mondható a pozíciójában. Külön érdekesség lenne Zven játékát figyelni mithy nélkül. Amikor együtt játszanak, véleményem szerint a két LCS régió legjobb lövészéről van szó, de érdekes lenne egy másik support mellett is letesztelni.

Franciaország

sOAZ / Cabochard
Loulex / Djoko
Eika / Huhi
Steelback
YellowStar

Ez a csapat is egész jól néz ki. Ugyan Djoko most nem jutott be az LCS-be a Millenium oldalán, rövid ideig láttuk tavasszal a Unicorns of Love csapatában, ott jól szerepelt. A legnagyobb fun fact az egészben az, hogy Huhi ugyan Dél-Koreában nevelkedett, de Észak-Amerikában játszik és Franciaországban született. A csapat alapját a régi Fnatic motorosok, sOAZ és YellowStar adják, ami egy kényelmes keretet ad a többieknek.

Németország

SmittyJ / Kevin
Amazing / Dexter / Gilius
Exileh / PowerOfEvil / Forellenlord
CandyPanda / YellowPete
nRated / Noxiak

Szolid, középső régiós LCS csapat lehetne a német válogatott, csupa konzervatív, okos játékossal. nRated-et sokáig a régió egyik legjobb, legintelligensebb shotcallerének tekintették, amivel a S3 világbajnokságra sikerült is kijutniuk az SK Gaming csapatával. Ugyanitt emlékezzünk meg a világ legmenőbb Orianna ultijáról, amit a méltatlanul elfeledett Forellenlord pakolt le az ellenséges csapatra az LCS-be való bejutásukkor. 

Hollandia

Morsu / YoungBuck
Shook / Kirei
Febiven
Tabzz
Hybrid

A hollandok sem szégyenkezhetnek, ha tehetségekről van szó, a csapat leggyengébb eleme a most már G2 edzőként sikeres YoungBuck lenne, aki viszont igen tapasztalt shotcaller. A többi elemre nem lehetne panasz, maga a társaság ebben a formában stílusban sokban emlékeztethetne a S4 EU LCS bajnok Alliance csapatára. Febiven egy évvel ezelőtt pedig még Fakert is leszedte 1v1-ben. Kétszer is.

Lengyelország

Kikis
Jankos
Selfie
Creaton
Vander

Polak, Węgier, dwa bratanki ... Dánia után ez a csapat tűnik a legerősebb európai válogatottnak. Szegény Creaton, soha nem tudjuk, hova vezetett volna a karrierje az Alternate csapatával, ha nem töri el a kezét a szezon közepén - Season 3 alatt FORG1VEN szintű laning ad carry volt. A csapat többi része nagyon erősnek mondható, egyik játékost sem tennénk top3-4 alá a pozíciójában, Selfie pedig egyenesen az új mides üdvöskének tűnik a frissen kvalifikált Misfits csapatában.

Oroszország

Darien
Diamondprox
Alex Ich / Fomko
Genja
Darker

Gondolom senki sem lepődik meg azon, hogy az oroszokhoz a Moscow 5 / Gambit gaming egy konkrét iterációját választottuk - a support, Darker játszott velük abban a szezonban, amikor Edward emigrált a Curse Gaming csapatához Észak-Amerikába. Pár éve ez még egy nagyon erős csapatnak tűnt, de ma már csak Diamondprox mondható LCS kaliberű játékosnak közülük. Ha valaki szeretne nosztalgiázni, érdemes megnézni ezt az egészen elképesztő 20 perces videót, ami a Moscow 5 tündöklését és bukását mutatja be.

Spanyolország

Werlyb
Araneae
xPeke / ocelote
Adryh
mithy

Ez sem lenne egy kimondottan gyenge csapat, mithy mellett még talán Adryh is tudna villogni. A solo lanek kimondottan erősek, Araneae pedig mindig is agresszív jungler volt - erre a csapatra nagyon kíváncsi lennék egy tornán! Pláne, hogy hogyan döntené el xPeke és ocelote, ki legyen a kezdő!

Svédország

Jwaow
Rudy / Memento
Fox
Rekkles
G0DFRED / sprattel

Ez egy közepes LCS csapat lehetne a játékosok teljesítményeit elnézve. A legérdekesebb az alsó ösvény lenne, vajon mennyire tudná Rekkles cipelni a csapatot egy olyan környezetben, amikor ő tűnik az egyedüli stabil carry játékosnak?

Egyesült Királyság

Alphari / fredy122
Maxlore / snoopeh
Caedrel
ChewedUp
kaSing

Az Egyesült Királyság valamiért nem tudott jó carry pozíciókat kitermelni eddig, de Maxlore és Alphari az elmúlt két split nagy újoncainak tűnnek, amely címet kaSing rabolta le még egy-másfél éve. Alphari-t nagyon figyelni kell, a régió egyik legnagyobb reménységének tűnik.

Egyesült Államok

Hauntzer
Dardoch / Meteos
Pobelter / Hai
Doublelift
Aphromoo

Szerencsére a CLG varratott a csapatnak Captain America stílusú CLG mezeket, itt mindenki bőven megérdemelné őket. Ez egy a mostani TSM-hez mérhető erejű csapat lehetne - nem véletlen, két sztár játékos is szerepel a fekete-fehér logós csapatból. Ugyan Biofrost nagyon ügyes újonc, de az Aphromoo - Doublelift Rush Hour alsó ösvényt talán nem kell magyarázni, Dardoch és Meteos pedig simán fel tudják venni a kesztyűt Svenskeren játékával. Az egyetlen stílusbéli változást Pobelter adná, aki nem ugyanaz a szupersztár játékos, mint Bjergsen.

Kanada

zig
TheOddOne
Shiphtur / bigfatlp
Altec / WildTurtle
Smoothie

Meglepő módon Kanada is egész sok jó játékost termelt ki az évek alatt - itt a középső ösvény lenne a leggyengébb, de a többi pozícióra nem lehet panasz. Zig szerintem nagyon sokat bizonyított idén, érdekes lesz a pályáját követni a jövőben.

Korea

Smeb
Peanut
Faker
Pray
GorillA

vagy ha klasszikusabb irányba megyünk el:

Smeb
Dandy
Faker
Deft
Mata

A konstans a két csapat között Faker és Smeb - nem sok kétség fér ahhoz, hogy ők a régió legjobbjai pozíciójukon. Faker esetén ez történelmi viszonylatban is igaz, Smebnél ez vitatható. Gondolom nem kell sokat magyarázni, hogy bármelyik felállás is jönne létre a két csapat közül, azt elég nehéz lenne bárki másnak elvernie.

Kína

Flandre
ClearLove
Xiaohu
Uzi
Meiko

Ennél a csapatnál sem lehet sok negatívumot kiemelni. ClearLove Faker után a legsikeresebb játékos a világon, minden egyes lane akit itt segítenie kéne, elképesztően erős. Meiko már többször bizonyította Deft oldalán, hogy a valaha kitermelt talán legjobb support a régióban, Uzi tehetségét pedig nem kell magyarázni.

Tajvan

Morning
Karsa
Maple / FoFo
AN
SwordArt

A tajvani csapatokat rendre alulbecsülik mindegyik nemzetközi tornán annak ellenére, hogy ők nyerték az első olyan világbajnokságot, amin Korea is szerepelt. Azóta is rendszeresen top 8 helyezéseket hoznak. Ez főleg az erős játékosaiknak köszönhető, illetve a top csapatok jó edzőgárdáinak. Az LPL régióból azóta is próbálják a legnagyobb sztárokat átcsábítani a szigetről a kontinensre, egyelőre kevés sikerrel.

Neked melyik válogatott lenne a kedvenced?

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebook-on!

Kövess Minket!



League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.