Már két hónap után legend volt - interjú Griotgarddal

Már két hónap után legend volt - interjú Griotgarddal

A negyedik magyar Tavern Hero-győztest is kifaggattuk arról, hogy mit vár az új kiegészítőtől és hogyan készül a versenyekre.

Most indul be csak igazán a Hearthstone-hét: nyakunkon a One Night in Karazhan kiegészítő megjelenése, pénteken Tavern Hero döntő, szombaton és vasárnap pedig a nyári előselejtezők, ahonnan a legjobbak a világbajnokság előszobájába, a Summer Championshipre kvalifikálhatják magukat.

A döntőben az európai Tavern Hero-győztesek, köztük négy magyar versenyző harcol majd a legjobb 32-be kerülésért - ennyien csatlakoznak ahhoz a 128 játékoshoz, akik ranglistás helyük alapján alanyi jogon lesznek ott a hétvégi selejtezőben.

Interjúsorozatunkban a szóban forgó négy magyar játékost faggattuk: az utolsó felvonásban Nyári "Griotgard" Gábor válaszolt kérdéseinkre.

Esport1: Mikor kezdtél el ismerkedni a Hearthstone-nal és mikor kezdted el beleásni magad a játék kompetitív részébe és a versenyekbe?

Griotgard: A játékot 2014 novemberében kezdtem el, és már két hónap után sikerült is a legend rankot elérnem. Ezután főleg az Arenával foglalkoztam, illetve voltak kisebb-nagyobb kihagyásaim. 2016 elején kezdtem el komolyabban foglalkozni a Hearthstone-nal, ezalatt a fél év alatt számos online és offline versenyen igyekeztem részt venni, és jó párat sikerült is megnyernem.

Esport1: Mennyi időt foglalkozol a játékkal egy héten átlagosan? Hogy néz ki nálad a felkészülés egy-egy versenyre?

Griotgard: Nagyon változó, van, amikor képes vagyok 10-12 órát is játszani naponta. Ez főleg a hónap végi napokban és a versenyek előtti időszakokban történik. De olyan is előfordul, hogy egy hétig nem játszok. A versenyekre való felkészülés úgy zajlik, hogy kigondolok egy lineupot (ez általában a jelenlegi meta-paklikból áll), és megkérek egy csapattársat vagy csapattársakat, hogy játsszunk pár meccset (kb. 20-25-öt). Ilyenkor megnézzük a jó, illetve rosszabb matchupokat, majd jöhet a finomítás. Különböző tech lapokat rakok a paklikba, hogy a rosszabbnak vélt meccseket is fel tudjam javítani.

Esport1: Az esport-pubok megjelenése az elmúlt egy-másfél évben új helyszínt adott a Hearthstone versenyek többségének is - te is például a Barcraft 2-ből kvalifikáltad magad. Te mit gondolsz ezeknek a helyeknek a szerepéről az esporton belül?

Griotgard: Véleményem szerintem ezek a helyek a legfontosabbak az esportban. Rendkívüli módon népszerűsíti kedvenc játékunkat. Összehozza a játékosokat egy közös helyre, ezáltal rengeteg új emberrel ismerkedhetünk meg. Nem utolsó sorban a fejlődést is nagyban segíti. Rengeteget tanultam, amióta elkezdtem járni az esport-pubokba.

Esport1: Hogy tetszenek előzetesen a One Night in Karazhan lapjai? Van közülük kedvenced?

Griotgard: Rengeteg a rossz lap, de hát ez minden kiegészítőnél így van. :) Viszont van néhány, ami tetszik. Barnes szerintem rengeteg pakliban meg fogja állni a helyét. Nem csak N’Zoth control deckekben, hanem aggro, midrange paklikban is látni fogjuk. A Hunter lapok közül a Kindly Grandmother mindenképp egy premium lap és a Cloaked Huntress-t is meg lehet próbálni. Fun decknek mindenképp kipróbálok majd egy discard lockot is!

Esport1: Nem rossz érzés, hogy pont akkor jön az új Adventure, amikor a pénteki versenyre kellene fókuszálni? Mennyire foglalkozol most a Karazhannal egyáltalán?

Griotgard: Egyáltalán nem rossz érzés, mivel az új lapokat nem lehet a versenyre vinni, így egyáltalán nem foglalkozok vele. Ha vége a versenynek, majd kiütöm a szárnyat.

Esport1: Megosztanál velünk egy számodra kedves decklistát?

Griotgard: Mivel Dani már lelőtte a Yogg-Saron Huntert (pedig azzal lett meg a legend májusban :), ezért a másik kedvencemet, az Astral Druidot osztom meg. Kis szerencsével elég durva kis pakli tud lenni!

Esport1: A pénteki Tavern Hero döntő előtt a vállalkozó szelleműek kihívhatnak téged egy meccsre. Mikor tehetik ezt meg?

Griotgard: A csütörtök esti órákban bármikor. (Griotgard#2320)

Esport1: Köszönjük az interjút, és sok sikert kívánunk a holnapi versenyre!

Korábbi interjúk: PenhaDani, Csicskagyász, Shodan

Tetszett a cikk? Akkor kövess minket Facebook-on!

Kövess Minket!