Hullottak a sztárok a StarSeries második napján

Hullottak a sztárok a StarSeries második napján

A négy legjobb csapat közül kettő már csütörtökön búcsúzott a kijevi tornán, két csoportban is borult a papírforma!

Már az első nap sem mindenhol a papírforma érvényesült a Kijevben zajló StarSeries-döntőn, a csütörtöki napon pedig az első négy kieső is megszületett, köztük két olyan névvel, akikre senki sem számított. Lássuk a második nap összefoglalóját!

A csoport

Az elsőkörös győzelmeket követően svéd házirangadót rendeztek az A csoport első helyéért. Amennyire izgalmasnak ígérkezett azonban a NiP és a GODSENT összecsapása, olyannyira simán nyertek a nindzsák, esélyt sem adva az ellenfélnek. A csoport másik mérkőzésén a dignitas legyőzte a HellRaiserst, így a hazaiak búcsúztak, a dánok pedig életben tartották továbbjutási reményeiket.

NiP 16:5 GODSENT
HellRaisers 10:16 dignitas

A második továbbjutó helyért tehát a GODSENT és a dignitas harcolhat meg - ismét, hiszen az első körben már találkoztak, és akkor nagyon simán nyertek a svédek.

B csoport

A torna másik ukrán csapata, a FlipSid3 még reménykedhet a továbbjutásban, miután az elsőkörös vereséget követően legyőzte az MVP Project csapatát, így a koreaiaknak - a várakozásoknak megfelelően - csak csütörtökig tartott a kijevi buli. A győztesek meccsén a G2 viszonylag simán verte a FaZe-t, így ők már biztos továbbjutóként várhatják a folytatást.

MVP Project 9:16 FlipSid3
G2 16:10 FaZe

A decider meccs itt is újrázás lesz a FaZe és a FlipSid3 között, utóbbi csapatnak pedig fel kell kötne a gatyát, hiszen a FaZe a torna eddigi legnagyobb arányú győzelmét (16:2) aratta akkor.

C csoport

Bár előzetesen mindenki az A vagy a D jelű négyest gondolta a torna halálcsoportjának, végül a C kvartett hozta a legnagyobb meglepetéseket. Minden szerdán indult a Natus Vincere és az Astralis meglepetésszerű vereségével, akik így nem az első helyért, hanem a kiesés elkerüléséért vívhattak. A Na'Vi vesszőfutása pedig folytatódott: hiába mentették bravúrosan hosszabbításra a meccset, ott már tehetetlenek voltak a dánokkal szemben, így az Astralis életben maradt, GuardiaNék pedig búcsúztak. A csoport első helyéért vívott csatát a Heroic nyerte a TyLoo-val szemben.

Natus Vincere 16:19 Astralis
TyLoo 13:16 Heroic

A másik továbbjutó helyért ennek megfelelően itt az Astralis és a TyLoo fog megharcolni.

D csoport

Azt hittük, hogy a Na'Vi kiesésével megvan a nap szenzációja, a Virtus.Pro azonban tett róla, hogy legyen még miről beszélni! Előbb ugyanis óriási meglepetésre kikaptak a VG.CyberZentől, így jöhetett a kiesés elkerüléséért vívott harc az EnVyUs ellen, ahol szintén borult a papírforma: a franciák nyertek, méghozzá elég simán, így a VP szintén csomagolhatott! A csoportelsőségért vívott meccs ujjgyakorlat volt a Cloud9 számára, a kínaiaknak esélye sem volt.

Virtus.pro 7:16 VG.CyberZen

EnVyUs 16:8 Virtus.pro
Cloud9 16:4 VG.CyberZen

Az EnVyUs ezzel életben tartotta továbbjutási reményeit, a VG:CyberZent kell ehhez legyőzniük.

Négy biztos továbbjutó és négy biztos kieső tehát már megvan, köztük jókora meglepetésekkel. Hogy melyik lesz az a további négy csapat, amelyik folytathatja még a tornát, az a mai, pénteki napon dől el a Bo3 formátumban zajló decider meccseken.

A kijevi tornán az Esport1 csapata is kint van: kövessétek Facebook oldalunkat és YouTube csatornánkat exkluzív anyagainkért!

Kövess Minket!