A NiP lett a StarSeries bajnoka!

A NiP lett a StarSeries bajnoka!

A Ninjas in Pyjamas magabiztossága kitartott a döntőig, 2:0-val küldték haza a G2 csapatát a kijevi CS:GO-torna fináléjában.

Meglepetést meglepetésre halmozott a Starladder i-League StarSeries második szezonjának fináléja az első néhány napban, hiszen többek között a Natus Vincere, a Virtus.pro és a GODSENT sem élte túl a csoportkört. Abban azonban aligha lehet vita, hogy a verseny döntőjébe a torna két legjobb formát mutató csapata, a Ninjas in Pyjamas és a G2 Esports jutott el.

A Bo3 formátumú finálé cache-en indult, ahol a G2 ezen a tornán nem játszott még, míg a NiP felemásan teljesített: a Hellraiserst megverték itt a nyitómeccsen, az Astralis viszont elbánt velük az elődöntőben. F0resték (interjú) végül győzelmeik számát növelték a szóban forgó mapen, méghozzá elég simán: 16:7-et mutatott a körszámláló a svédeknek az első meccs végén.

ScreaMék (interjú) overpasson vághattak vissza, ahol szintén nem játszottak még élesben az elmúlt napokban, a nindzsák azonban épp az elődöntő utolsó meccsét nyerték ott alig néhány órája az Astralis ellen. A pisztolykört, illetve az utána lévő kettőt a G2 vitte, és viszonylag sokáig tartották a vezetést, 6:3 is volt már az állás a javukra. Itt azonban a NiP felszívta magát, kétszer annyi kört hozott, mint a franciák, így 15:12-nél három meccslabdájuk is volt.

...kihasználni azonban nem tudták őket, így jöhetett a hosszabbítás, ahol 18:17-nél szintén nem tudta bevinni a kegyelemdöfést a NiP. Újabb ráadás következett tehát, a G2 pedig itt fogyott el végleg: GeT_RiGhTék (interjú) sorban négyet hoztak, így végül 22:18-ra megnyerték ezt a meccset is - és így az egész tornát.

Ninjas in Pyjamas 2:0 G2 Esports

A NiP története legnagyobb pénznyereményét - 130 000 dollárt - viheti haza tornagyőzelmét követően, egyszersmind jelezve a riválisoknak: a világ legjobb három csapata közé vágynak. Sokszor hangoztatták ezt mostanában - most eredménnyel is megerősítették a szándékot.

TETSZETT? AKKOR KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!