Mik hiányoznak majd legjobban a rotálás után? - 3. rész

Mik hiányoznak majd legjobban a rotálás után? - 3. rész

Megnéztük, hogy a jelenlegi meta alapján melyik rare lapok fognak a legjobban hiányozni a rotációt követően.

A héten életbe lépett nerfek kissé felfrissítették ugyan a metát, lesznek azonban komolyabb változások is a Hearthstone-életben az előttünk álló hónapokban. Az év végén érkező következő csomag nagy adag új kártyával bővíti majd a lapkészletet, ám talán ennél is fontosabb, hogy a 2017 elején érkező kiegészítővel jön a Standard-rotáció, három expanziótól is elbúcsúzunk:

  • Blackrock Mountain
  • The Grand Tournament
  • League of Explorers

Cikksorozatunkban sorra vesszük azokat a lapokat, melyek a legjobban hiányozni fognak a rotációt követően. Az első részben a legendary, a második részben az epic lapokat vettük sorra, ezúttal pedig a rare kategóriát nyálaztuk át. Figyelem: a sorrend alapvetően szubjektív, de igyekeztünk a jelenlegi metában elfoglalt szerepük alapján kiválasztani a legjobb hármat.

#3 - Anyfin Can Happen

Jelenleg az Anyfin Paladin a kaszt egyetlen olyan deckje, mely a kompetitív szcéna legmagasabb szintjein is rendszeresen előfordul, így mindenképpen szomorú, hogy a Standard formátumban néhány hónap múlva megszűnik létezni a pakli, hiszen a kulcslap kirotál. A Bluegill Warrior és a Murloc Warleader által alkotott kvartett bőven elég ahhoz, hogy kihozzuk a lapból a maximumot, az első rotáció előtt pedig az Old Murk-Eye is befért még a buliba. Tény, hogy félig-meddig OTK deckről beszélünk (hiszen ha elsőre nem is, második nekifutásra általában már összejön a győzelem), ezeket pedig a Blizzard hosszú távon nem nagyon szokta támogatni, de bizonyára sokaknak hiányozni volt ez a deck.

#2 - Flamewaker

A Tempo Mage motorja is leköszön a rotációt követően, ami mindenképpen érzékeny pont a Mage számára - pláne azok után, hogy Yogg-Saront is "elveszítette" a koncepció. Ha be tudjuk védeni - amire ugyebár a Mirror Image a legalkalmasabb -, akkor olyan értéket nyerhetünk ki belőle, ami önmagában eldöntheti a meccs kimenetelét, hiszen a kisebb lényeket kíméletlenül ledarálja, ha pedig nincs board, akkor arcba lövögeti a sebzéseket párosával. A Freeze Mage rajongók nem fognak elmorzsolni egyetlen könnycseppet sem miatta, nagy kérdés azonban, hogy a Tempo / Aggro változatokra milyen jövő vár majd, pláne azok után, hogy az Arcane Blast is leköszön a rotációval.

#1 - Thunder Bluff Valiant

Az elmúlt időszak metájának legdominánsabb paklija, a Midrange Shaman a nerfek életbe lépésével sem fog sokat gyengülni, a rotációt követően azonban egy fontos építőelemet veszít majd a Thunder Bluff Valiant személyében. Ez az a lap, amely leginkább stabilizálni tudja a late game-et a jelenlegi pakliban, de igazi ereje abban rejlik, amikor egy már előkészített boardra érkezik meg, meggyorsítva a nyerést, vagy elősegítve a kritikus trade-eket. A könnyes (?) búcsúig azonban biztosan sokat fogjuk még látni.

A "futottak még" kategóriában is rengeteg népszerű lap sorakozik, hiszen olyan kártyáktól kell elköszönnünk még a fentiek mellett, mint az Alexstrasza's Champion, a Burgle vagy éppen az Excavated Evil, melyek szintén fontos szerepet töltenek be bizonyos paklikban.

Nektek melyik kártyák fognak a legjobban hiányozni a rotációt követően a rare lapkészletből?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!