Teljes a Hearthstone-vb mezőnye - meg lehet állítani Európát?

Teljes a Hearthstone-vb mezőnye - meg lehet állítani Európát?

Mutatjuk a 16 játékost, aki megküzd majd a 2016-os kupáért.

A hétvégén lezajlott az utolsó Last Call verseny is, amely azt jelenti, hogy teljessé vált a 2016-os Hearthstone világbajnokság mezőnye. Az utolsó selejtezőkön használt paklikról már láthattatok egy összesítést, most pedig vetünk egy pillantást magukra a játékosokra is!

Európa

A Virtus.pro egyedülálló módon két játékost is delegál majd a BlizzConra, hiszen Naiman és DrHippi is ott lesznek a világbajnokságon. Az első kvalifikációs versenyen, a Winter Championshipen éppen egymás ellen döntőztek, akkor Naiman győzött, de DrHippi később a Summer Championship fináléjáig is eljutott, és ott már nem hibázott. Hozzájuk csatlakozik még a G2 játékosa, Thijs, aki a Spring Championship megnyerésével kvalifikált, és sokan az idei vb-cím legnagyobb esélyesének tartját. A Last Call versenyről pedig Pavel jutott még ki, aki egy éve egy óriási misplay-jel csúszott le a BlizzConról, most azonban már ott lesz a legjobbak között.

Az európai résztvevők: Naiman, Thijs, DrHippi, Pavel

Thijs, a Europe Spring Championship győztese

Amerika

Fiatal kora ellenére Amnesiac már most ott van a legjobbak között: bizonyítja ezt az is, hogy a mindössze 15 éves játékos az első adandó alkalommal biztosította helyét a vb-n. A Spring Championshipet az Escape Gaming játékosa, Cydonia nyerte, aki erős tavaszt zárt, hiszen előtte a Spring Preliminary versenyen is ő győzött. Mellettük két kevésbé ismert feltörekvő név jutott még ki a régióból: HotMEOWTH a Summer Championship, Bbgungun pedig a Last Call verseny megnyerésével.

Az amerikai résztvevők: Amnesiac, Cydonia, HotMEOWTH, Bbgungun

Cydonia, az Americas Spring Championship győztese

Ázsia

Az ázsiai és óceániai régót a dél-koreai játékosok dominálták, hiszen a négy kijutóból három is ezt a nemzetet képviseli. Handsomeguy egészen hihetetlen évet zárt: a Winter Championship döntőjében ugyan még DDaHyoNi győzött, a Spring és a Summer Championshipen viszont már egyaránt Handsomeguy győzött, így valójában mind a négy selejtezőt koreai player nyerte - így juthatott ki a Summer Championship másik döntőse, a hongkongi Yulsic is. A Last Call versenyen Che0nsu ragadta meg az utolsó szalmaszálat.

Az ázsiai résztvevők: Handsomeguy, Yulsic, Che0nsu, DDaHyoNi

Kína

Kína külön kvalifikációs szériát kapott, így egyedüli nemzetként négy játékosa is ott lesz a vb-n.

A kínai résztvevők: Omegazero, Hamster, Jasonzhou, Breath

Ez a tizenhat játékos csap majd össze tehát az idei világbajnoki címért és az 1 000 000 dolláros összdíjazásért. A verseny október 26-án veszi majd kezdetét.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!