Magyar játék is felbukkant a 2023-as Gamescomon

Magyar játék is felbukkant a 2023-as Gamescomon

Újabb trailerrel jelentkezett a magyar Primal Game Studio játéka, a Mandragora, ami egyre több rajongó kívánságlistáján szerepel.

Ismét egy magyar játéknak örülhettünk a 2023-as Gamescomon, amikor az Opening Night Live pre-show során egy vadonatúj trailerrel jelentkezett a Mandragora, amit a budapesti székhelyű Primal Game Studios a Marvelous Europe-pal közösen készít. A játékot még 2021-ben jelentették be, azóta pedig több előzetest is kaptunk. A programot inspirálta a Castlevania, a The Witcher vagy épp a Dark Souls is, ennek megfelelően visszaköszönnek benne a metroidvania és a soulslike elemek is. 

Az izgalmasnak ígérkező projektről úgy nyilatkozott a fejlesztő, hogy egy történetorientált, 2,5D-s, akció RPG játék lesz. A sztori szerint a játékban „az emberiség feláldozta a világot a szörnyeknek" és ennek eredményeképpen „az emberek téglafalak és a tudatlanság mögé bújnak el, melyet a vezetőik építettek meg". Egy hanyatló világban kell utaznia a játékosnak, amelyben több ellenséggel, főbossokkal és sok mással is meg kell küzdeni, miközben folyamatosan ott van a dilemma, hogy ki a szövetségesed és ki nem.

Ezeket olvastad már?

A klip végén láthattuk, hogy a játék megjelenési ablaka 2024, de ennél pontosabbat nem tudunk arról, hogy mikor érkezik majd a végleges verziója PlayStation 5-, Xbox Series X|S-, Nintendo Switch- és PC-platformokon. A fél perces gameplay trailer során ismét megfigyelhettük mozgás közben a játékot, ahogy a főhőssel át kell magunkat vágni az ádáz ellenségek egész hadán. Fontos szerep jut a fejlődésnek és a craftolásnak ebben a sötét fantasy világban. A játék egyébként egy sikeres Kickstarter-kampányon is túl van, mi már nagyon várjuk a megjelenését.

Kövess Minket!



Gamer szótár