Felújítják a valaha volt egyik legjobb Star Wars-játékot

Felújítják a valaha volt egyik legjobb Star Wars-játékot

A fejlesztő Nightdive Studios már számos régebbi játékot remasterelt, a tapasztalat biztosan nem okoz majd problémát.

A régebbi játékok remasterelésére és modern hardvereken való jobb megjelenítésére és futtatására szakosodott Nightdive Studios (Forsaken Remastered, a Doom 64, a Quake, a Quake II, a Shadow Man Remastered, a PowerSlave Exhumed és a System Shock: Enhanced Edition.) újabb projektbe vágta a fejszéjét, és egy trailer formájában bejelentette, hogy dolgozik az 1995-ös Dark Forces felújított változatán. Annak érdekében, hogy ez a változat megfeleljen a jelenkor követelményeinek, akár 4K felbontást és 60 FPS-t is támogatni fog, attól függően, hogy milyen platformon fut.

A Nightdive szerint "fejlett 3D rendereléssel, modern gamepad-támogatással, trófeákkal és achievementekkel és még sok mással" is rendelkezik majd. A port a Star Wars: Dark Forces Remaster címet viseli majd, és PS5-re, Xbox Series X/S-re, Switch-re, PS4-re, Xbox One-ra és PC-re jelenik meg. A megjelenési dátumot még nem jelentették be, de a Nightdive szerint a bejelentésre még az év folyamán sor kerül.

Ezeket olvastad már?

A Star Wars: Dark Forces eredetileg 1995-ben jelent meg PC-re, és általános vélekedés szerint az egyik legjobb Star Wars-játék volt abból a korszakból. A játékosok a főszereplőt, Kyle Katarnt irányítják, aki egy sor küldetésen vesz részt, amivel felveszi a harcot a Birodalommal szemben.

Az eredeti játék kifejezetten jó kritikákat kapott annak idején, köszönhetően az játékmenetért, valamint azért, mert számos olyan játékelemet vezetett be, amelyek akkoriban szokatlanok voltak az FPS-játékokban, például a lebukás, az ugrás, az úszás vagy épp a körülnézés. A Dark Forces Remasterrel együtt a Nightdive azt is bejelentette, hogy a Turok 3: Shadow of Oblivion remasterét is fejlesztik, miután már az előző két Turok játékot is remasterelték.

Kövess Minket!



Gamer szótár