Majmok bolygója - Winston elpusztíthatatlan volt az Overwatch-vb döntőjén

Majmok bolygója - Winston elpusztíthatatlan volt az Overwatch-vb döntőjén

A végéhez ért az Overwatch első világbajnoksága, ahol a döntőben az orosz, illetve a koreai csapat találkozott.

Tegnap este a végéhez ért az Overwatch történetének első világkupája, ahol a döntőben az orosz, illetve a koreai csapat találkozott.

Előzmények:
első nap | második nap | harmadik nap | negyed- és elődöntők

A verseny selejtezőinek 53 válogatott vágott neki, az offline fináléig azonban csak 16-an jutottak el, hogy aztán szombat este a két legjobb csapat eldöntse, melyik nemzet az abszolút uralkodó a világon. Volt itt csapat hatalmas elvárással és még nagyobb csalódással, egy válogatott, ami csak azért jött, hogy tanuljon, és akkor is jól érezte magát, amikor kikap, és voltak olyan együttesek is, akik gyakorlatilag átgázoltak a többieken. Először lássuk, mi történt a harmadik helyért vívott csatában!

Bronzmeccs

Svédország 2-1 Finnország (Hanamura, Route 66, Nepal)

Ha valaki úgy ült le a képernyő elé, hogy fogalma sincs arról, milyen meccs megy éppen, akkor simán el lehetett hinni, hogy a döntő van adásban. A skandináv párbajban megvolt minden, amire egy Overwatch meccsen az ember vágyik. Azon kívül, hogy a dps-ek mindkét csapatból folyamatosan villogtak, a supportoknak és a tankoknak is gyönyörű megmozdulásaik voltak. Olyan volt, mintha egy All-Star gálameccset nézett volna az ember. Egyszer úgy látszott, a finnek vezetnek, de aztán rögtön változott a helyzet és a svédek álltak nyerésre egy perccel később.

Hanamurán a svédek végigvitték a pályát, míg a finneknek nem sikerült elfoglalniuk B-t, így az előny a svéd csapathoz került. Aztán Route 66-et már a finnek húzták be, és máris egyenlő volt az állás. Ezután pedig jött Nepal. Na ez volt az a pont, amikor nyolc perc alatt négyszer változott meg az állás. A finneket rendesen meglepte egy Bastion választás, és az első pont nagyon gyorsan a svédeké lett. De a következő két pontnál a finneknek sikerült foglalni, így máris fordult az állás. Ezután pedig jött az egyenlítés a svédektől, és következett az utolsó, döntő pont, ahol a finnek már 99%-on voltak, amikor elvesztették a pontot, és onnan már nem is tudták visszaszerezni. Amikor az első két foglalási kísérlet elbukott, már jöttek a kapkodások, látszott, hogy felbomlott a stratégia, és így a svédek kapták a bronzérmet.

Mindet egybevetve nagyszerű meccs volt ez, folyamatos stratégiai és összeállítási variálásokkal. A játékosok csapatszinten és egyénileg is erős játékot mutattak.

Döntő

Oroszország 0-4 Dél Korea (Temple of Anubis, King's Row, Dorado, Lijiang Tower)

A meccs előtt két kérdés merülhetett fel mindenkiben. Meg lehet-e állítani a koreai csapatot? Illetve ha megállítják ShaDowBurnt, akkor is tud-e nyerni Oroszország? A válasz mindkét esetben nem lett.

A koreai csapat a bajnokság alatt még meccset sem veszített, és ez a döntőben sem változott. Az oroszok pedig megint csak a bevált taktikát akarták hozni, vagyis hogy támogatják SDB-t, aztán ő majd elvégzi a munka nehezét. Ez itt most sajnos nem ment, a koreai csapat megcsinálta a házifeladatát, és nem engedte, hogy az oroszok sztárja akármit is csináljon.

Tegnap azt írtam, hogy ShaDowBurn egy isten. Nos, tévedtem: Miro az isten. Tegnap bebizonyosodott, hogy most ő a legjobb Winston a világon - soha nem gondoltam volna, hogy ezt mondom egy Winston játékosra, de Miro mechanikailag játszotta le az oroszokat. Emellett az orosz taktikát már a csírájában elfojtotta a koreai csapat. A legtöbb harc úgy kezdődött, hogy Esca vagy Arhan leszedte Rubikont és ezzel kiiktatták Anát, ami azt jelentette, hogy az oroszoknak szinte soha nem volt Nano Boostja. Amikor pedig össze is jött és ShaDowBurn beugrott volna, akkor érkezett Ryu és kimondta a varázsszót: Sleeping Dart. Hihetetlen volt nézni, ahogy az oroszok minden pályán elvéreznek, egyszerűen nem tudtak pontot foglalni sehol.

A Bo7-es összecsapásnak csak azért nem lett vége egy óra alatt, mert beleraktak 20 perc szünetet. Szóval a mérkőzés iszonyatosan egyoldalú lett, az oroszok nem találták az ellenszert és a meccs után a koreaiak nyakába került az aranyérem. Emellett az MVP is innen került ki - bizony Miro lett az, teljesen megérdemelten.

Ezzel véget ért az első Overwatch World Cup. Nagyon érdekes volt látni, hogy egy relatíve új esport játék már most ilyen tömeget vonz, és az is érdekes volt, hogy ennyire izgalmas tud lenni egy-egy közvetítés. Valószínűleg jövőre ugyanitt, ugyanebben a formában találkozunk!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!